1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

2.1 setup not working.. help!

Discussion in 'Sound City' started by notnik, 4 Feb 2006.

  1. notnik

    Gangster

    Joined: 27 Jan 2003

    Posts: 238

    Location: Glasgow

    I have just recently bought a Logitech Z-4 2.1 speaker setup, which arrived today.

    I connected the subwoofer to the (IC7-MAX3's) on-board soundcard using a 3.5mm jack, and then the 2 speakers to the subwoofer.

    Problem is, I'm only getting sound from the left channel and the bass. I switched the speakers round, and still only the left channel so both speakers are obviously working fine.

    In windows (XP SP2) I can only see the option for stereo desktop speakers and 5.1 or 7.1 surround sound, but not 2.1. Could this be the reason? If so, does anyone know how to rectify this? In the windows volume panel I can see the subwoofer volume control, but it's greyed out.

    Any advice on this would be greatly appreciated.
     
  2. james.miller

    Capodecina

    Joined: 17 Aug 2003

    Posts: 19,404

    Location: Woburn Sand Dunes

    you sure its not the balance in the sound mixer set to 100% left?
     
  3. notnik

    Gangster

    Joined: 27 Jan 2003

    Posts: 238

    Location: Glasgow

    i'd been using headphones right before i plugged the 2.1 setup in, and i had stereo sound..

    though i admit i still checked this after you'd said it :p


    as there was no cd supplied with the product i assume that no drivers are required? it's not a usb connection so i figured not..
     
    Last edited: 4 Feb 2006
  4. tom_e

    Man of Honour

    Joined: 26 Dec 2003

    Posts: 27,585

    Location: Shropshire

    it could be the connector for the right output is faulty
     
  5. notnik

    Gangster

    Joined: 27 Jan 2003

    Posts: 238

    Location: Glasgow

    that's my worry..

    i bought these over eBay (supposedly brand new, seller had a 99% rating) and now i'm wishing i'd just paid the extra £20-£30..

    first thing i've ever bought over eBay, too :rolleyes:
     
  6. notnik

    Gangster

    Joined: 27 Jan 2003

    Posts: 238

    Location: Glasgow

    AUUGH!!

    ****ing Tait Components! :mad:

    i bought a 3.5mm jack cable off of them and they sell me a sodding crap one with only 2 channels!

    i replaced it with an old one i had in a drawer somewhere which could support 3 channels (2 dividers on the connector) and i now have delicious 2.1 sound (as opposed to delicious 1.1 sound)..


    thank you for the help guys,
    sorry it was such a (semi-) obvious fix