1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

360 controllers powering off?

Discussion in 'Console Games & Hardware' started by Beepcake, 19 Jan 2006.

  1. Beepcake

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 3,852

    Location: Cheshire

    Anyone else had this problem with their wireless controllers? I've managed to track down the 'steps' that cause both of mine to power off. If I hold the controller then twist my left hand 'forward' and my right hand 'back' off she goes. It doesn't take that much force, and happens quite often when i'm playing Gotham :(

    I'm hoping the Play and Charge will fix it, but anyone else had a similar issue with random power offs?
     
  2. Memphis

    Capodecina

    Joined: 13 Jan 2004

    Posts: 12,204

    Location: Inverness

    Only once and it was caused by an incorrectly seated battery pack. Has never done it again.
     
  3. Doug

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 4,296

    Location: Newcastle

    I just heard soomething crack :eek:

    I've only had my wireless controller a few hours, but I haven't been able to reproduce your problem.
     
  4. MadFruit

    Mobster

    Joined: 24 Dec 2002

    Posts: 3,538

    No, but as said above, it might be the battery box isn't seated correctly, or there maybe something not connected correctly inside the controller. Mine never have, and I have twisted them in frustrated anger before :eek: :D

    [EDIT]
    Oops, just read it happens with both your controllers... hmm... seems unlikely you'd get two dodge controllers. Still, I've never had it happen to me.
     
  5. jkrohn1

    Gangster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 205

    Location: Newcastle (uk)

    Only time mine goes off is when I leave it for ages and don’t touch it? Maybe it’s like Memphis said you have just not seated the batteries right try taking batteries off both controllers and putting them back in again or swapping them around lol might work
     
  6. Beepcake

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 3,852

    Location: Cheshire

    Well I got the play and charge kits and they now both seem fine, I'm guessing it was the amount of 'force' the springs were putting on the battery (the P&C uses a different contact point for the power for those that didn't know).

    Thanks for the replies anyway :)