1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

3700 san diego overclocking

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by needmorespeed, 9 Dec 2005.

  1. needmorespeed

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 3,497

    Location: Harlow, Essex

    what kind of clock speeds have people been getting with these chips I am currently up to 2.8GHz 270*10.5 @1.45v :) with mine running prime at the moment seems stable so far. I dont know if im going to reach it's maximum as my mobo(Asus a8n-sli deluxe) doesn't seem to like going over 270 :mad:
     
  2. MeatLoaf

    Capodecina

    Joined: 1 Dec 2005

    Posts: 14,199

    Location: Stoke on Trent

    Ive had mine upto 2.7Ghz, but my mobo al;so has the same problem, with my old winnie 3000+ it wouldnt go over 270HTT
     
  3. needmorespeed

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 3,497

    Location: Harlow, Essex

    i see you also have an asus a8n-sli i wonder if it's a problem with the boards i'm using the latest bios to :)
     
  4. Mundu

    Mobster

    Joined: 31 Aug 2004

    Posts: 4,627

    Location: SGC

    Mines at 2.7 atm but won't go past that and I can't get the vcore over 1.55 on my a8n sli.
     
  5. needmorespeed

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 3,497

    Location: Harlow, Essex

    i can only get to 1.55vcore on mine to but i'm only at 1.45v atm prime95 has been running for about 3hrs now :D
     
  6. KiNgPiN83

    Mobster

    Joined: 16 Nov 2003

    Posts: 4,344

    Location: Chatham

    My DFI doesn't like going over 274HTT either. Although i havent checked for a newer bios so that could help.

    At the moment my san diego is at 2650/HTT265/MEM265.

    Not bad with cack value ram. :D
     
  7. Mundu

    Mobster

    Joined: 31 Aug 2004

    Posts: 4,627

    Location: SGC

    needmorespeed why don't you just stick the multi up to 11 and lower the HTT?
     
  8. KillBillington

    Associate

    Joined: 25 Oct 2005

    Posts: 16

    mine stops at 290 and if i push it i think i can get about 2.9ghz out of it.
     
  9. needmorespeed

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 3,497

    Location: Harlow, Essex

    I'm going to up the multi been running prime now for about 10hrs now seems stable enough to me :)

    just changed it to 11 x 270 = 2.97GHz still at 1.45v :D just started prime running again temp is up to 43c :)
     
    Last edited: 9 Dec 2005
  10. Legless

    Hitman

    Joined: 11 Jun 2005

    Posts: 875

    Location: Cheshire

    What sort of cooling are you running on your system... I am on stock HSF + stock volts and can only get my cpu to 260x10, anything about that fails prime... Would love to get 270+ on the HTT... :)
     
    Last edited: 9 Dec 2005
  11. needmorespeed

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 3,497

    Location: Harlow, Essex

    air cooled using a xp-120 and a YS-tech 120mm fan

    had to up the voltage to 1.48v as it failed prime lokking good so far
     
  12. Legless

    Hitman

    Joined: 11 Jun 2005

    Posts: 875

    Location: Cheshire

    Whats the stock volts on a 3700+ and how high can i increase the volts to remain safe... Also increasing the volts will also increase the temps, so again, whats a safe temp to run the 3700+ at... Sorry for all the questions... Hehe... :)
     
  13. The Halk

    Capodecina

    Joined: 13 May 2003

    Posts: 11,862

    Location: Hamilton

    2640 stable on an Abit AN8 Fatal1ty SLi.

    11x240.
     
  14. needmorespeed

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 3,497

    Location: Harlow, Essex

    stock voltage is 1.4v i think i go only go up to 1.55 should be ok aslong as you can keep it cool enough.

    i would say around 60c is a good maximum :)
     
  15. Legless

    Hitman

    Joined: 11 Jun 2005

    Posts: 875

    Location: Cheshire

    Aye i can only got upto 1.55v on my motherboard (asus a8n sli deluxe)... ATM @ 260x10 im hitting 55c under load with prime95 on stock cooling, with better cooling i may be able to overclock higher, as on stock 260x10 seems my max overclock on stock volts... :(
     
  16. Townlea

    Wise Guy

    Joined: 6 Aug 2005

    Posts: 1,142

    Location: Preston, UK

    I think this is a common fault with Asus Boards because my Asus AV8 Board didn't want to go over 270 FSB... it was very weird...tried all different Bios's aswell, hence why I bought a DFI :)
     
  17. Reiver

    Gangster

    Joined: 12 Oct 2005

    Posts: 380

    But watch out when summer comes as 60C at this time of year can easily become 70C in summer.
     
  18. duncsharp

    Gangster

    Joined: 5 Dec 2005

    Posts: 238

    Im getting 2.70 with arctic cooler - have left the multiplyer at 11x - fsb 245 and my Ram running at 193 - the amazing thing is that my processor isnt breaking 30c under load!!!! - thumbs up for the arctic cooler!!!!

    I thinnk i can push it more but i have got a weird version of prime95 can anyone link me to a decent version also what option should i choose when i load test it and also how long should i run it for??

    Thanks

    Duncan
     
  19. Mundu

    Mobster

    Joined: 31 Aug 2004

    Posts: 4,627

    Location: SGC

    I'm using the Prime95 from the site and do a Small FTTs torture test. Tested my 3700+ @ 2.75 1.55v on stock cooling last night and it failed at 9 hours although after looking at the temps there was a rise from 53C to 57C over the last hour which i think contributed and once i get my arctic cooler I rekon it should be fine as it passes OCCT, S&M and SuperPi.

    Run Prime95 over night and use other stress testers as nothing is 100% reliable and I've heard of prime95 failing over 24 hours on a stable rig.
     
  20. duncsharp

    Gangster

    Joined: 5 Dec 2005

    Posts: 238

    does prime95 give you a time when it fails so if i left it over night i would be able to see how long it was running stable for?

    also could you tell me what speeds i could be getting with the following components:

    asrock a8x-m (very simmilar to dual sata2 but has no pci-e and is a micro board
    AMD 3700+
    1gb Geil value pc3200 cas2.5 (dual Channel)
    ati 9800xt
    Raptor 40gb (running windows)

    I got 3800 on pcmark05 - is this a reasonable score or do you think that is low for the rate my processor is running (2.7ghz / Ram 192mhz / FSB 245)

    Was having problems with my Raptor running really slowly but have installed sata raid drivers and changed the option to non-raid and the problem seems to have gone (did a pcmark05 with the hard drive running slowly got 3100, now scored 3800)

    Any help would be great

    Thanks

    Duncan
     
    Last edited: 11 Dec 2005