1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

:( any idea whats wrong with my new build?

Discussion in 'CPUs' started by SOSAGES2, 15 Aug 2006.

  1. SOSAGES2

    Gangster

    Joined: 27 Jan 2005

    Posts: 119

    Hi all - just got all my bits and bobs delivered and started building the new system.

    just turned it on - cpu fan spins for a second or 2 then goes off - everything else seems fine. i then turn it off and the fan jumps into life again for a few seconds.

    :( anyone have any ideas? im all upset :)

    i have an inter conroe 2.4 with stock fan + heatsink.

    a gigabyte ds4 mobo

    enermax 500w liberty psu

    2gb geil ddr2.

    and a radeon x1800 xt

    no hard drive or cd rom plugged in yet.

    i have every power connector i can see plugged in. (is that a bad idea?)
    i have 2 atx12vx2 plugs so they are both in.
    i also added the extra addon for the atx connector so thats all plugged in.

    any ideas? is it something to do with atx 12v?

    i have tried it with and without the gfx card and same results.

    i assume its not a memory issue as the fan would still continue to spin (i hope) if it was a memory error.
     
    Last edited: 15 Aug 2006
  2. InvaderGIR

    Capodecina

    Joined: 14 Jul 2005

    Posts: 17,615

    Location: Bristol

    This may sound stupid...unplug the reset button from the front of the case. I couldn't figure out why on an old case the pc wouldn't start and was doing that sort of thing, turned out that the reset button was stuck to reset. :rolleyes:

    Unplugging it fixed it...then I replaced it. :)

    I'm probably wrong, but it is something to check.
     
  3. SOSAGES2

    Gangster

    Joined: 27 Jan 2005

    Posts: 119

    hi and thanks :) i only have the pwr button connected currently.
     
  4. Mr Mister

    PermaBanned

    Joined: 14 Dec 2005

    Posts: 1,670

    is the geil ram the stuff on this week only?

    Have you tried booting with 1 stick?
     
  5. SOSAGES2

    Gangster

    Joined: 27 Jan 2005

    Posts: 119

    yeah thats the stuff - i will try but i would still expect the cpu fan to spin round even if itw as a memory error :(
     
  6. bobba

    Associate

    Joined: 9 Aug 2006

    Posts: 10

  7. SOSAGES2

    Gangster

    Joined: 27 Jan 2005

    Posts: 119

    oh joy