1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ASUS A8N SLi Deluxe help please.

Discussion in 'Motherboards' started by Siders77, 24 May 2006.

  1. Siders77

    Hitman

    Joined: 5 Nov 2005

    Posts: 960

    Location: Yate, Bristol

    Just got my ASUS through the post. Built it all fine. It posts and everything but when I try and Install Windows it won't install on the partition I've created.

    I deleted the old one, created a new one but it says it's an incorrect file system or something. It keeps saying that everytime I re-boot and try again.

    However, the board didn't come with a floppy disk for the RAID/SATA drivers.

    Is that the reason why Windows won't install?

    Also, and ideas where I can get the right Drivers? ASUS A8N SLi Deluxe with 32Bit Windows XP.
    Thanks. :)
     
  2. split

    Mobster

    Joined: 2 Nov 2002

    Posts: 3,534

    Location: Dorset

    Are you using sata on the ASUS A8N SLi Deluxe?
    That board has both Nvidia and Silicon Image controllers.

    If your using the Nvidia one, you should'nt need additional drivers, but make sure you have the boot order correct.

    Old pic here...
    Features has always been one of Asus' strong points -- and the A8N-SLI Deluxe doesn't let us down. Coupling the NVIDIA-based SATA channels with an additional Silicon Image 3114CT chip Asus has given the user a total of 8 SATA channels that all support RAID. The NVIDIA connectors use the new SATA connection sytle that are more stable than the older style, which for some reason Asus continued to use on the Silicon Image channels

    Thats the black ones = NVIDIA.

    Silicon image ones will require drivers.

    All drivers can be found here...select motherboard > socket 939 then the model.
     
    Last edited: 24 May 2006
  3. Siders77

    Hitman

    Joined: 5 Nov 2005

    Posts: 960

    Location: Yate, Bristol

    Yeah, I'm using the black one.
    Top left one at the moment. I'll try the rest now.

    Cheers..
     
  4. Siders77

    Hitman

    Joined: 5 Nov 2005

    Posts: 960

    Location: Yate, Bristol

    Nope, I've tried in the top left black port and the bottom right black port. Still doesn't want to work.

    I'm just trying it in the red ports now.
     
  5. Rick_Barnes

    Gangster

    Joined: 19 May 2006

    Posts: 449

    Location: London

    are you allowing windows to do the Full not the (quick) NTFS format?
     
  6. Siders77

    Hitman

    Joined: 5 Nov 2005

    Posts: 960

    Location: Yate, Bristol

    It's not even getting that far. It gets to the partition bit but won't go any further.
     
  7. Wile E. Coyote

    Hitman

    Joined: 24 Mar 2006

    Posts: 818

    Location: Sunderland

    Have had the same sata problem with the asus a8n sli deluxe aswell, at mo still booting of an ide drive for windows and using the sata drive as extra storage. Have recently updated the bios so might see if windows works now.
     
  8. Artheas

    Wise Guy

    Joined: 15 Mar 2006

    Posts: 2,124

    Unplug all hard disks except for the one you plan to install on.
     
  9. Rick_Barnes

    Gangster

    Joined: 19 May 2006

    Posts: 449

    Location: London

    update to latest bios maybe?
     
  10. split

    Mobster

    Joined: 2 Nov 2002

    Posts: 3,534

    Location: Dorset

    If this is a new build, bad memory will give you all sorts of grief installing windows.
    Use some like http://www.memtest86.com/ to check it out.

    Also do what Artheas says (unplug all other drives)
    I had to do that on an MSI board (Neo2)
     
  11. Siders77

    Hitman

    Joined: 5 Nov 2005

    Posts: 960

    Location: Yate, Bristol

    Thanks, I'll try that now. If not then I'll flash the BIOS to the latest one.

    EDIT: It's not a new build as such, just replacing the Mobo.
     
  12. Siders77

    Hitman

    Joined: 5 Nov 2005

    Posts: 960

    Location: Yate, Bristol

    Got it working at long last! Had to unplug the IDE drive and it worked just fine. :D

    Thanks a lot!!

    Another quick question: When I went to install the Motherboard drivers I found that the CD was broken....Is there any way I can get another?

    Or can I download them? I've looked on the ASUS site but don't really know what I'm looking for tbh. :o
     
  13. ironhorse

    Hitman

    Joined: 9 Jan 2003

    Posts: 992

    Location: NW England

  14. Siders77

    Hitman

    Joined: 5 Nov 2005

    Posts: 960

    Location: Yate, Bristol

    Thanks a lot for that dude!! Just downloading some of them now.

    10kb/s so far :(