1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

ATI Cats failing to install

Discussion in 'Graphics Cards' started by msaunders, 5 Mar 2010.

  1. msaunders

    Gangster

    Joined: 21 Jan 2007

    Posts: 422

    Location: Ireland

    Hi Folks

    I was updating my ATI drivers today to 10.2 . I uninstalled the old drivers and did a reboot and was started installing the 10.2's. I accidentally closed an install window during the install process and I wasn't sure if it had preselected cancel or not so I canceled the install and started it again. Big Mistake! Now the drivers are failing to install , the installer GUI disappears after you click on Install and after a few minutes Windows 7 reports that the program failed to complete blah blah.

    I have tried running Driver Cleaner , a system restore , removed registry keys etc but nothing appears to be helping.

    Any suggestions ? Thanks .

    Martin
     
  2. Greebo

    Caporegime

    Joined: 20 Jan 2005

    Posts: 39,687

    Location: Co Durham

    Ooops.

    I made the same mistake and I couldn't system restore, rollback, install the 10.2 again or anything. Try sweeper, cleaner, safe mode removal, deleting registry stuff manually, searched the internet for an answer without success

    In the end I used my original cd with my 5850 but then I had to install CCC seperately to the driver as installing both at the same time didn't work.

    Then I manually updated the driver and CCC to 10.30 again.

    Of course, my system is permanent borked now for installing driver update packages and only a new install of w7 will fix it but I can't be bothered doing that atm as playing all the steam games I bought in the sales.
     
    Last edited: 5 Mar 2010
  3. hideki

    Wise Guy

    Joined: 26 Dec 2008

    Posts: 1,206

    Location: Scotland

  4. msaunders

    Gangster

    Joined: 21 Jan 2007

    Posts: 422

    Location: Ireland

    Thanks for the replies guys . I was able to manually update the device drivers through the Device Manager - Update Device Drivers and I pointed them at the 10.20 folder but the CCC is not installed and refuses too. I will try the patching suggestion now .

    Cheers
    Martin
     
  5. msaunders

    Gangster

    Joined: 21 Jan 2007

    Posts: 422

    Location: Ireland

    Just an update , the VC++ patch worked. Thanks a million guys , your legends !!! :D
     
  6. Greebo

    Caporegime

    Joined: 20 Jan 2005

    Posts: 39,687

    Location: Co Durham

    Might have to try this patch myself tonight. Is it just the first file in the link?
     
  7. msaunders

    Gangster

    Joined: 21 Jan 2007

    Posts: 422

    Location: Ireland


    Heya

    No its ENU (vcredist_x86.exe) or ENU (vcredist_x64.exe) depdning on which version of windows your running (32Bit or 64Bit )
     
  8. hideki

    Wise Guy

    Joined: 26 Dec 2008

    Posts: 1,206

    Location: Scotland

    Pointed a few folks in the forums to this fix.
    Its rather annoying as there is no real indication of what causes the problem or how to fix it, when you experience the glitch.

    glad it helped, msaunders
     
  9. Greebo

    Caporegime

    Joined: 20 Jan 2005

    Posts: 39,687

    Location: Co Durham

    Once again thanks.
     
  10. TechnoCorruption

    Wise Guy

    Joined: 9 May 2005

    Posts: 2,386

    I installed the patch above and reinstalled drivers, I no longer get the error about the missing file but ccc still doesn't install?
     
  11. Squark

    Capodecina

    Joined: 11 Apr 2004

    Posts: 11,540

    Location: In Christ

    I didn't think you were supposed to run driver cleaner with the Cats
     
  12. Greebo

    Caporegime

    Joined: 20 Jan 2005

    Posts: 39,687

    Location: Co Durham

    Did you reboot after installing the patch?

    I installed the patch, uninstalled my partially installed ATI stuff, rebooted and then installed as normal.

    Worked a treat.
     
  13. TechnoCorruption

    Wise Guy

    Joined: 9 May 2005

    Posts: 2,386

    Yes, I did exactly the same way as you and still no CCC. When I had 10.1 installed I did have the errors during install but the CCC was under my program list, just couldn't open it.

    Now that I am using 10.2 after the patch, I don't get any CCC entry in my program list and can not find it in the ATi folder.
     
  14. Greebo

    Caporegime

    Joined: 20 Jan 2005

    Posts: 39,687

    Location: Co Durham

    Try and find it with an older version of the drivers. ATi used to have a seperate setup file in each sub folder inc CCC. Now you don't and hence can't install it seperately.
     
  15. TechnoCorruption

    Wise Guy

    Joined: 9 May 2005

    Posts: 2,386

    That sorted it, thanks mate.
     
  16. sjcf1

    Hitman

    Joined: 19 Aug 2009

    Posts: 972

    Location: West Yorkshire/Birmingham

    Thanks a lot for the help, solved my problem aswell.

    Just out of interest, what's the best drivers to be on in terms of performance?
     
  17. hideki

    Wise Guy

    Joined: 26 Dec 2008

    Posts: 1,206

    Location: Scotland

    10.3 preview drivers seem to be pretty good
     
  18. msaunders

    Gangster

    Joined: 21 Jan 2007

    Posts: 422

    Location: Ireland

    Sorry to bring this up again but I had a look in Add/Remove programs and I have 10 different installs of various versions of C++ etc and I am wondering if I need them all installed for the Cats to work . Reason I am asking is that every time I launch BFBC2 I get a prompt to install Microsoft Visual C++ Redist and it goes through the install each time .......

    See attached , anyone get any suggestions ? Should I remove all and install C++ from scratch ?

    [​IMG]
     
  19. guadizba

    Gangster

    Joined: 5 Dec 2009

    Posts: 145

    edit ;((

    (
     
    Last edited: 15 Apr 2010
  20. Greebo

    Caporegime

    Joined: 20 Jan 2005

    Posts: 39,687

    Location: Co Durham

    I for one welcome our new brother with open arms.