1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Battlefield 4 - Performance FIXES Thread (Good or Bad)

Discussion in 'PC Games' started by Neil79, 2 Oct 2013.

  1. Orch

    Wise Guy

    Joined: 11 Apr 2013

    Posts: 1,742

    Location: Nr Salisbury

    [email protected]
    8GB of Viper 3 Red Ram @ 1333Mhz
    Single 7850 running stock clocks (whilst pin pointing a pre-existing issue)

    Loving the minimum on the second bench :D

    Put 7850 clocks up to 1100/1300 for a quick run and min/max/avg went up by about 10fps.

    Edit: that was on recommended settings, didn't bother adjusting anything.
     
  2. angela

    Wise Guy

    Joined: 27 Jan 2010

    Posts: 1,086

    Location: Manchester

    i5 3570k 4.2ghz
    8GB MX3
    GTX680 4GB
    W7 64 bit

    updated to beta, still lags often n custom, high and Ultra
     
  3. LOAM

    Capodecina

    Joined: 20 Oct 2004

    Posts: 12,569

    Location: Nottingham

    I7 2600K @ 4.0
    16 Gig Corsair Vengeance RAM
    Win 7 X64
    GB 670GTX running insanely old drivers (probably last updated in Jan 2013)
    1920 x 1200 res
    Settings on auto / default which is a mixture of high / ultra

    No stuttering at all, was smooth and playable and exactly the same as BF3 was/is for the hour I managed to be on, moaned like hell though when it started about old video drivers.
     
  4. theone8181

    Soldato

    Joined: 27 Mar 2013

    Posts: 5,063

    Hom much vram do you have? Im managing ok with gtx 780 and i7 2600k @4GHz, however afterburner isnt showing any framerate data for some reason. What are you guys using?
     
  5. [TFU] Thegoon84

    Soldato

    Joined: 17 Jun 2009

    Posts: 7,070

    Location: Swansea

    i7 920
    6GB RAM
    Rampage 2
    5850.

    Running everything on Ultra


























    Crap.

    On a serious note tho, anyones game keep dropping to window mode? Doing my head in!
     
  6. siege2

    Wise Guy

    Joined: 18 Nov 2002

    Posts: 1,835

    Location: Chester-le-street Durham.

    yep does windowed mode to me also
     
  7. Chrisbes

    Gangster

    Joined: 19 Apr 2010

    Posts: 393

    For the Input lag - Try turning "Raw Input" off. That sorted it for me.

    I7 2600k @ 4.8ghz
    Gigabyte GTX 780 + Beta Drivers
    16GB DDR3 1600
    Windows 7 Professional
    1920 x 1080 @ 60Hz

    Changed most of the settings to medium with mesh at highest. Also changing the sampling to 150% increased performance.
    Seems a few people are having issues with high CPU utilization and low GPU usage.
    Performance feels 'alright', Could be better and by the sound of it - could be much worse.

    You have to make sure that you confirm the settings at the bottom of the Video settings screen and then make sure that you click "apply" when you go off the settings all together, or everything defaults back to the previous setting.
     
  8. [TFU] Thegoon84

    Soldato

    Joined: 17 Jun 2009

    Posts: 7,070

    Location: Swansea

    Of course i did that man... Dont be silly now ;)

    What happens is i play for like a min and then bam... window mode!
     
  9. Chrisbes

    Gangster

    Joined: 19 Apr 2010

    Posts: 393

    Was worth a try - Unfortunately, The suggestion was based on personal experience :o
     
  10. [TFU] Thegoon84

    Soldato

    Joined: 17 Jun 2009

    Posts: 7,070

    Location: Swansea

    Haha, cough*nub*Cough
     
  11. Wucked

    Wise Guy

    Joined: 19 Nov 2010

    Posts: 1,853

    i7 4770k
    16GB RAM
    GTX 780 (WHQL drivers)
    Windows 8
    1080p @ 120Hz

    It runs fine for me, fps bounces between 100 - 180fps. No lag spikes or CPU spikes, the only issue I get is the occasional crash to desktop, maybe once every 3 or 4 rounds. Its easy to tell that its not well optimized yet, but I haven't been getting the issues that many others have.
     
  12. LOAM

    Capodecina

    Joined: 20 Oct 2004

    Posts: 12,569

    Location: Nottingham

    Get that network smoothing slider cranked down (for the placebo effect obviously ;) )
     
  13. JamesM

    Sgarrista

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 7,569

    Location: Sutton Coldfield

    Your a star, that seems to have improved things a lot, thank you.
     
  14. HaloUK

    Wise Guy

    Joined: 6 Feb 2009

    Posts: 1,393

    See sig for HW.

    CPU @ 4.3GHz
    Cards not O/C
    2556x1440 res
    Latest Nvidia beta patch
    Running it on Ultra with 2xAA and 100deg FOV.

    Game ran like a bag of **** until I installed the latest beta drivers and its now very playable. Not done any benchmarks yet.
     
  15. ~>Dg<~

    Caporegime

    Joined: 1 Jun 2006

    Posts: 32,786

    Location: Notts

  16. Mockingbird

    Wise Guy

    Joined: 21 Jun 2011

    Posts: 1,429

    15 3750K
    HD7950 Boost TFIII - tried 13.1 drivers last night, updated with latest betas but not yet tested.
    Win 7 64bit
    1080p

    Runs well, some occasional slowdown but not noticeably related to on-screen action, which makes me think it's something background related (data gathering, or whatever they put in the 'beta' version just so they could remove it for the 'release day' performance improvements).

    Movement in terms of harsh terrain and getting stuck is definitely a step back from BF3 - not sure if that's due to un-finalised maps or will be along term thing that encourages different behaviours.
     
  17. Neil79

    Caporegime

    Joined: 8 Sep 2006

    Posts: 35,080

    Location: On Ocuk

    2GB VRAM but it's using under 1GB
     
  18. Stalker_26

    Gangster

    Joined: 18 Jun 2009

    Posts: 293

    Location: Rugby

    Spec in sig.

    No issues in terms of graphical stuttering or frame rate issues, the only problems i have come across three times (over 6 hours gaming) is BF4 crashing, and returning to web browser screen.
    GPU Temp sits at 70 and CPU sits at 58 (oc'd to 4.6)
    There are instances where i cannot cross bits of terrain, or get stuck but very few, and most certainly more than i picke dup in both Alpha & Beta testing on BF3.
     
  19. Bobmunkhouse

    Wise Guy

    Joined: 5 Nov 2005

    Posts: 1,956

    All running pretty well here on my 7870.....all ultra but res only at 1680 x 1050.....getting low 50's

    I'm on Windows 8.1 and also I think that the HT on my I7 is helping....
     
  20. woody79

    Gangster

    Joined: 7 Sep 2003

    Posts: 384

    ultra settings at a res of 2560x1440 getting 50fps through frapps and does feel stutter in places but playable