1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

BT Infinity & FTTx Discussion

Discussion in 'Networks & Internet Connectivity' started by michellez, 8 Feb 2011.

  1. sharingan_sasuk

    Wise Guy

    Joined: 8 Apr 2004

    Posts: 2,054

    A bit more happy now after getting it installed on Monday. Downloading at 7MB/s at the moment, and this is with powerline adapters linking my modem downstairs to the home hub router upstairs in my room.
     
  2. Luke284

    Wise Guy

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 1,827

    Location: Southampton

    Just had mine set up and getting this!

    His box of tricks synced at 80/20. I'm only about 150m from the cabinet

    [​IMG]
     
  3. #Chri5#

    Soldato

    Joined: 27 Feb 2003

    Posts: 7,039

    Location: Shropshire

    We migrated my boss to FTTC last week and the next day one of the cards in the cabinet died, so he lost service for a day :D
     
  4. brightside229

    Wise Guy

    Joined: 10 Mar 2009

    Posts: 1,083

    Location: Newark

    due to be installed today, between 8am - 1pm, its now 12.30! getting a bit worried that he wont show up and do the install.. my girlfriend is home and has to leave at 1:20, not sure that will give the guy enough time to install infinity?
     
  5. brightside229

    Wise Guy

    Joined: 10 Mar 2009

    Posts: 1,083

    Location: Newark

    its now 1pm, no call or messages from bt... on hold at the mo with call centre, not looking good!! Useless! lol good start to my 18 month contract :/
     
  6. storm45

    Gangster

    Joined: 16 May 2011

    Posts: 324

    still not here?
     
  7. brightside229

    Wise Guy

    Joined: 10 Mar 2009

    Posts: 1,083

    Location: Newark

    nope they never turned up, girlfriend has gone to work, got through to call centre and spoke to a lady after half an hour of waiting, aparently they were busy so an engineer was not assigned to the install today, but can still do it anytime between now, and 6pm, i said i can come home if they call me 10mins before the engineer arrives, and the lady says that he will have my number but will probably not call me, just put it on the system as no one at home...

    im going to cancle the order altogether tomorrow morning if this is not sorted out today, been waiting 3 weeks for the damn apointment as it is! and even if they do call me, means me missing out on a few hours pay at work, which im sure BT will not reimburse, but ofcourse if i was not in and they turned up they would charge me £80 fee :/

    I have a feeling im going to get home tonight, with no working broadband at all (Currently on BE), and end up waiting 1-2 weeks before they can get a guy out to my house to finish the install.
     
    Last edited: 18 May 2012
  8. storm45

    Gangster

    Joined: 16 May 2011

    Posts: 324

    damn that sucks, hate it when this **** happens...
     
  9. Slyman

    Gangster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 346

    Location: Stroud

    Just had mine installed by a very nice chap.

    I am 200m away from the cab and sync at 74 down 14 up :)

    He was rushing off to cover another appointment that was booked but had no engineer assigned, said it is quite common but they usually manage to cover it.

    So far I have had nothing but polite top rate service and I hope it stays that way !
     
  10. Orcvader

    Capodecina

    Joined: 11 Oct 2009

    Posts: 14,603

    Location: Greater London

    So having an appointment booked but with no engineer assigned is common? I've been waiting for nearly 5 weeks now for an appointment...
     
  11. brightside229

    Wise Guy

    Joined: 10 Mar 2009

    Posts: 1,083

    Location: Newark

    Takes the biscuit! i will be fuming if i get home and i am without internet altogether, what do they do in your home anyway? cant they just do the work on the green cab, and i plug the home hub 3 in myself? Have heard the egineer brings a seperate modem that you plug into your home hub 3, is that true?

    What are the chances of me having no internet today when my mac code has been used and should be on bt as of today?
     
  12. KIA

    Man of Honour

    Joined: 14 Nov 2004

    Posts: 13,604

  13. DirtyJester

    Caporegime

    Joined: 17 Oct 2006

    Posts: 25,678

    Don't worry about it, getting stressed won't help. Just do as you said, ring and cancel whenever you get home. They won't care so why should you.
     
  14. brightside229

    Wise Guy

    Joined: 10 Mar 2009

    Posts: 1,083

    Location: Newark

    Would of thought companies would care losing a customer that would of been with them 18months, but what do i know? Only getting stressed about it because it was all soposed to be sorted today and im just worried about my current connection being cut-off and not having a working one for a few weeks. Not heard anything from them yet, and dont expect to tbh, will call them tonight when i get home from the gym and cancle the order and try my luck with sky. I know it will be BT again doing the install, but they dont deserve my custom after not being able to sort out an apointment booked well in advance without giving any notice to me prior.
     
  15. DirtyJester

    Caporegime

    Joined: 17 Oct 2006

    Posts: 25,678

    Yes you are quite correct it should have been sorted today and in most cases it is, though not all. Unfortunatly for yourself you have fallen into the latter which could have been for a multitude of reasons none of which will ease your understandable frustration at this time. Best bet is to go to the gym and take it out there rather than down the phone at this time, the person on the other end won't really care esp. in your stressed state (you need to go down different avenues for anything to happen). If you stand by your decision to cancel it's always better done in a calm frame of mind and always remember to ask for anything agreed in writing.
     
  16. brightside229

    Wise Guy

    Joined: 10 Mar 2009

    Posts: 1,083

    Location: Newark

    Anyway i called them up before i left work to have another word, and aparently the engineer is still coming today, between 1 and 6, and that he is just on another job, so i have missed the gym and come home to be in for when he arrives... He has 25minutes left? Place your bets!
     
  17. Indy500

    Capodecina

    Joined: 7 Mar 2005

    Posts: 17,509

    Only installation I've had from BT recently is a phoneline (previous occupiers severed the existing one). They sent a contractor from Kelly Group around halfway through the time slot, he was done in about 90 minutes and the line was active and working for calls instantly. The next day I had working broadband courtesy of Be*.
     
  18. ajones32

    Gangster

    Joined: 22 May 2007

    Posts: 318

    Location: North Yorkshire

    Got a weird FTTC line atm. Only had it installed 4 days now but my speeds are strange. Nearly all speedtests are rubbish, the BT one gave me 8Mbps Down and 0.52Mbps up, and various locations on speedtest.net see me from 12-60Mbps and always around 2.3Mbps up.
    With that said I downloaded ~2GB through Steam immediately after that BT speedtest and had 7.7MB/s max and never dropping below 7MB/s.
    Steam download location was UK - Manchester.

    I dont know if I've a problem or not as my speedtests are absolute tosh, but my actual download speeds appear fine.
    I'll keep an eye on it though and make a descision after the 10th day.
     
  19. Indy500

    Capodecina

    Joined: 7 Mar 2005

    Posts: 17,509

    Delivering fibre cabling is one thing, having the backend infrastructure to handle the consumer traffic is another. Fibre is still contended, and with higher speeds plus the take-up I expect to see congestion being a problem in the near future if it isn't already.

    Aside from which, with FTTC you're still on last mile VDSL2 which is adaptive, hell BT could set it to 5Mbps to toy with you and you'd have no recourse (due to the non-guaranteed headline speed).
     
  20. brightside229

    Wise Guy

    Joined: 10 Mar 2009

    Posts: 1,083

    Location: Newark

    Well its 20 past 6, called them up to ask once again WTF is going on, and it turns out that its not being installed today anymore, asked them to cancel the order all together