1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Built my new rig today.. couple of oddities

Discussion in 'General Hardware' started by MeatLoaf, 27 Jul 2006.

  1. MeatLoaf

    Capodecina

    Joined: 1 Dec 2005

    Posts: 14,271

    Location: Stoke on Trent

    Built my new rig today :

    Lian Li PC7+ Case
    Asus M2N-E Mobo
    3800+ AM2 CPU ( single core )
    1GB Giel Dual Channel 667Mhz DDR2
    Connect 3D X1800XT
    160Gb Samsung HDD
    Plextor PX-755A DVDRW
    Tagan EasyCon 430W PSU

    Runs pretty sweet and im pretty pleased with the bencies ( in sig ) and it runs games well as well.

    2 Questions tho..


    1. According to CPU-Z my CPU is at 12x200 = 2400 which is correct. Set my RAM in the bios to 4-4-4-12 1T. According to CPU-Z my RAM is running at 300Mhz. Is this right or should it be 200 like the FSB?? I thought it would be the same as my 939 rig.

    2. I though the PSU would be fine but according to asus probe my power readings are : +3.3 = 3.23, +5.0 = 4.89 and +12 = 11.52

    Am i to assume my PSU isnt up top the job even tho the system seems atable?

    Not bad for £520 tho, until the X1800s went on offer i was getting a 7600GT :D

    Additions for next week :

    X-Fi OEM
    Another Gig of ram
    Another HDD
     
  2. HicRic

    Gangster

    Joined: 13 May 2006

    Posts: 287

    Location: england

    The PSU is fine as long as those rails are stable - the values you quoted are within +/- 5%, which I believe is considered reasonable. I would hazard a guess that the RAM is running on a divider if the FSB is 200MHz but the mem is 300? Not really sure to be honest.
     
  3. lee87

    Mobster

    Joined: 31 Jul 2005

    Posts: 2,592

    I don't know much about ram but I would guess that it is fine at 300mhz. It will be different to skt 939 as you are using DDR2 and not DDR, which can handle higher frequencies.