1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

C&C First Decade (Awful) - Suggestions

Discussion in 'PC Games' started by Tommy B, 17 Feb 2006.

  1. Tommy B

    Sgarrista

    Joined: 23 Nov 2004

    Posts: 8,027

    Location: The Place To Be

    To say I'm furious with this purchase is an understatement. I just tried to have a LAN game of Yuri's Revenge with a mate.

    - Yuri's Revenge took about 5-10 minutes to load on BOTH PCs. We do a search for help and "Yuri's Revenge is not supported by XP" and whilst this problem is acknowledge, there is no cure, bar “switching the CD to the other CD drive” which is impossible when you have just one CD drive. It sounds like the help support technician just decided to write something for the fun of it.

    - After the 5-10 mins, we start a network game and it doesn't load. After the game begins to load, it just freezes.

    - We decide to try the normal RA2 and it's slower than Rick Waller running uphill. On both computers, it freezes every 5 seconds for 1 second in BOTH Skirmish and Network. Thus, it is a performance issue.

    And so, after 2 hours of trying to get it working - we give up. This is PATHETIC. You just DO NOT pay for something that is loaded full of bugs. I am really, really annoyed! My hatred towards EA is restored once again!

    Anyone experienced similar problems?
     
  2. volt9291

    Hitman

    Joined: 2 Feb 2006

    Posts: 614


    LMAO :D :p
     
  3. Robert

    Capodecina

    Joined: 20 Oct 2002

    Posts: 15,259

    Location: North West

    I was wondering how they'd do it as the older ones just aren't supported. Ah well - EA strike again.
     
  4. Tommy B

    Sgarrista

    Joined: 23 Nov 2004

    Posts: 8,027

    Location: The Place To Be

    And what's more is you can't set the compatability in XP to 98/ME. You have to launch the games through the First Decade main menu. If you browse to the install folders and launch the EXE files it claims the incorrect CD is in the drive. Maybe it's a security thing!
     
  5. Kreeeee

    Man of Honour

    Joined: 13 Jul 2004

    Posts: 43,164

    Location: /* */

    just jerry rigged the 2 original games to run in LAN. It's the best fun i've had in ages!
     
  6. Tommy B

    Sgarrista

    Joined: 23 Nov 2004

    Posts: 8,027

    Location: The Place To Be

    EA really are the bane of society!
     
  7. Ev0

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 13,896

    What format are the installers, msi files?
     
  8. Tommy B

    Sgarrista

    Joined: 23 Nov 2004

    Posts: 8,027

    Location: The Place To Be

    I've no idea.

    But when I changed the drive mode from POI to DMA it started doing it!
     
  9. Kreeeee

    Man of Honour

    Joined: 13 Jul 2004

    Posts: 43,164

    Location: /* */

    If you edit the EXEs to win98 compatability mode then the launcher will use those very same EXE files when launching the game.
     
  10. Tommy B

    Sgarrista

    Joined: 23 Nov 2004

    Posts: 8,027

    Location: The Place To Be

    I've done that.

    Changing the compatability doesn't make any difference.
     
  11. Kreeeee

    Man of Honour

    Joined: 13 Jul 2004

    Posts: 43,164

    Location: /* */

    Strange, all the games run fine on my rig, the old games are quite crisp. The only issues I have are a few video files missing and multiplayer going up the wazoo.
     
  12. Tomdun

    Wise Guy

    Joined: 16 Dec 2004

    Posts: 1,673

    Location: Isle of Wight

    Me and my housemates have been having great fun playing red alert on the lan. We are using the sold out budget edition, it took some patches and we have to use gamespy to launch, but it does work well once its going.
     
  13. Orifice

    Man of Honour

    Joined: 1 Oct 2002

    Posts: 5,522

    I've had no problems with Yuris Revenge on XP64, most of the others seem to work, bar missing bits. If you look on the official C & C forum, numerous people have found fixes for missing video files and other bits and bobs. Shame EA ruined the release.
     
  14. Puppetmaster

    Soldato

    Joined: 17 Jun 2005

    Posts: 6,432

    Location: Near Brighton

    i seem to remember that ra2 and yuri's revenge ran on xp before anyway? im sure mine did fine and ive got the original copies
     
  15. Kainz

    Capodecina

    Joined: 15 Dec 2002

    Posts: 21,972

    Location: In a cowfield, London, UK

    Can't beleive they'd screw up like this. They should have known the fans would lap this up and yet EA insulted them by shoving together a poor compilation :/ Makes me glad I stopped gaming on the pc.
     
  16. gavindo

    Gangster

    Joined: 22 Nov 2004

    Posts: 369

    Location: Kent

    ive also had no problems,

    if u want to lan the old versions (c&c/ra/ra2) u need to install nwlink ipz/spx/netbios protocol

    they work fine then :)
     
  17. Mana

    Mobster

    Joined: 8 Nov 2002

    Posts: 4,051

    Location: .earth

    yea no problems here... guess i got lucky.
     
  18. Kreeeee

    Man of Honour

    Joined: 13 Jul 2004

    Posts: 43,164

    Location: /* */

    Just played 3 player LAN of:

    C&C:TD
    RA1
    Ra2
    C&C:TS
    C&C:Generals

    Haven't had that much fun or swearing in years! That alone make it all worthwhile. <3 EA (but still wish they didn't eat westwood).
     
  19. Tommy B

    Sgarrista

    Joined: 23 Nov 2004

    Posts: 8,027

    Location: The Place To Be

    How exactly do you play RA1 over LAN?