1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Calling All MDA Pro/XDA EXEC/SPV M5000 Users

Discussion in 'Mobile Phones & Tablets' started by Alty, 7 May 2006.

  1. Alty

    Wise Guy

    Joined: 23 Oct 2004

    Posts: 1,878

    Location: East Riding of Yorkshire

    Can the MDA Pro (and variants) view streaming media via wifi well? I am looking/hoping to use my DigiTV Freeview Player as a server and broadcast freeview TV from my home wifi network so that I can view it when in Wifi hotspots elsewhere.

    If that is possible then that would be the deciding factor as to whether I sell my PSP setup or not.
     
  2. Spamalot

    Soldato

    Joined: 25 Oct 2004

    Posts: 5,241

    Location: Cambridge

    Its 802.11g so its as fast as that, so very fast. Its will depend on the speed of the router, but I've seen these sort of things done without a problem.
     
  3. LeperousDust

    Soldato

    Joined: 4 Nov 2003

    Posts: 5,729

    Location: Edinburgh

    Well its got a 500mhz processor so it should be able to deal with the movie fine. the wireless is more than up to the bandwidth too. i'm also currently replying on one! They really do rock...
     
    Last edited: 7 May 2006
  4. manveruppd

    Wise Guy

    Joined: 24 Feb 2004

    Posts: 1,086

    Location: Leeds/Cyprus

    This might be a really noobish question, but wouldn't your home connection's upload capacity be more of a limiting factor? It'll broadcast at the speed of your wifi network's while you're within range of it, but not while you're away from home, right?
     
  5. Flibster

    Caporegime

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 33,438

    Mine is a nice and nippy 624mhz. :D

    Overclocking your phone is the only way to go for full screen video. :D

    Only use 2gb SD cards for video though - havent tried streaming.

    Simon/~Flibster
     
  6. oddjob62

    Sgarrista

    Joined: 8 Nov 2002

    Posts: 9,128

    Location: NW London

    Correct.
     
  7. ElRazur

    Capodecina

    Joined: 15 Mar 2005

    Posts: 10,439

    Location: I am everywhere...

    Off topic, how did you manage to overclock your phone please?
     
  8. Flibster

    Caporegime

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 33,438

    There's 2 apps...

    I use XCPUScalar - http://www.immiersoft.com/

    I haven't tried 728mhz yet though...

    Simon/~Flibster
     
  9. ElRazur

    Capodecina

    Joined: 15 Mar 2005

    Posts: 10,439

    Location: I am everywhere...

    Thanks, ive added that to my favourites, gonna look it up later. I am planning on getting a Mda pro soon.
     
  10. Gavin

    Mobster

    Joined: 20 Oct 2002

    Posts: 3,298

    Location: Bromley

    doesnt that cane battery life?
     
  11. PureAppleJuice

    Wise Guy

    Joined: 18 Dec 2005

    Posts: 1,419

    Location: Londontown

    Can stream video to your PSP over a network using homebrew stuff, but yeah, streaming video over a PDA is the way to go :D
     
  12. Flibster

    Caporegime

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 33,438

    Turn up the speed when you need it - turn it down to 312mhz when not needed.

    ;)

    Simon/~Flibster
     
  13. Bat

    Hitman

    Joined: 19 Oct 2002

    Posts: 986

    They are not 802.11g, they are b. 11mb.
     
  14. Gavin

    Mobster

    Joined: 20 Oct 2002

    Posts: 3,298

    Location: Bromley


    How you do it?
     
  15. Sijo45

    Gangster

    Joined: 24 Apr 2006

    Posts: 146

    Location: High Wycombe

    Have you had any problems with XCPU Scalar? I tried setting it to adapt the speed depending on load and within 30 seconds, the screen had corrupted and faded up to pure white. It even does this if I underclock. Im running it on an SPV M5000... Im sensing an insurance claim coming on!
     
  16. ElRazur

    Capodecina

    Joined: 15 Mar 2005

    Posts: 10,439

    Location: I am everywhere...

    No i havent used it, im yet to get the handset. Im gonna get one by the end of the month.
    That's weird, perhabs the link is for a virus??
     
  17. Gavin

    Mobster

    Joined: 20 Oct 2002

    Posts: 3,298

    Location: Bromley

    Im getting fed up with mine, internet explorer just keeps randomly closing on me!¬
     
  18. ElRazur

    Capodecina

    Joined: 15 Mar 2005

    Posts: 10,439

    Location: I am everywhere...

    Hmm perhabs time for a software upgrade?
    Those phons are supposed to be good anyway.....i think im gonna wait for the replacement coming out soon iirc.
     
  19. Sijo45

    Gangster

    Joined: 24 Apr 2006

    Posts: 146

    Location: High Wycombe

    No, the program works, although I've now discovered that it is an old version which is not compatible with Windows Mobile 5. Grrrr.... Probably why it keeps messing up!