1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Connecting to a foreign network.

Discussion in 'Networks & Internet Connectivity' started by BoomAM, 19 Jan 2006.

  1. BoomAM

    Capodecina

    Joined: 5 Jul 2003

    Posts: 16,214

    Location: Atlanta, USA

    Hi.
    Im currently doing a work placement at school, a place that i used to work at.
    The way that the internet access works there is that as long as you have the proxy address, you try to access a website & a dialog should popup asking you for the internet name & password.
    On my old iBook, using Firefox, i could get it to do that and browse the web.
    But. I cant get it to do it on my new Thinkpad, in either Firefox, IE or Opera. Thats with the proxys put in the options for each of those programs.
    Ideas?
     
  2. tolien

    Caporegime

    Joined: 16 May 2003

    Posts: 25,368

    Location: ::1

    Is the machine assigned an IP or anything?
     
  3. BoomAM

    Capodecina

    Joined: 5 Jul 2003

    Posts: 16,214

    Location: Atlanta, USA

    Yeah.
    The Ethernet has a DHCP server. And the WiFi, that i set up for the school, that was working fine with my iBook 4 months ago, also has DHCP on.
    It connects to the Wifi fine, and gets an address.
     
  4. Skilldibop

    Wise Guy

    Joined: 28 Sep 2005

    Posts: 1,284

    Location: London

    try setting it to auto detect proxy settings. Might get lucky.
     
  5. BoomAM

    Capodecina

    Joined: 5 Jul 2003

    Posts: 16,214

    Location: Atlanta, USA

    Sorted it.
    But now, the only browser that comes up with the security dialogue box, Firefox, asks me the same security question everytime i goto a new site, and says that the info is wrong 2 times in a row, then lets me the 3rd time! :confused:
     
  6. Skilldibop

    Wise Guy

    Joined: 28 Sep 2005

    Posts: 1,284

    Location: London

    your proxy is playing silly buggers by the sounds of it.
     
  7. BoomAM

    Capodecina

    Joined: 5 Jul 2003

    Posts: 16,214

    Location: Atlanta, USA

    Fix?