1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

copy entire hdd contents onto another hdd inc os?

Discussion in 'Windows & Other Software' started by jmhduck, 18 Jun 2006.

  1. jmhduck

    Wise Guy

    Joined: 26 Jan 2005

    Posts: 1,800

    Location: Cheltenham, UK

    As I should be recieving a nice new 250gb sata2 hdd, I want to copy my current c: onto it including windows, so that the new hdd is bootable and set up in exactly the same way, I'm sure this is possible but what is the best tool to use to do so?

    Thanks
     
  2. Howski

    Gangster

    Joined: 1 Sep 2005

    Posts: 410

    I've used both acronis and Ghost and I must say I prefer Acronis. You can get a free trial here: http://www.acronis.com/
    -How.
     
  3. uk_viper

    Mobster

    Joined: 30 Jun 2003

    Posts: 2,807

    Location: Berkshire

    aka disc cloning, google ultimate boot cd, im sure its got software on there to do the job
     
  4. fatty1

    Gangster

    Joined: 28 Mar 2006

    Posts: 485

    I used norton ghost to copy my 2 ide hdds onto one sata disk worked a treat then I used partition magic to resize the partitions :D
     
  5. xtreme.BIN

    PermaBanned

    Joined: 1 Jun 2006

    Posts: 119

    Nortons Ghost PURE DOS ;)
     
  6. Jimi

    Hitman

    Joined: 3 Jan 2005

    Posts: 895

    Location: Isle of Man

    Another vote for Acronis TrueImage, great program.
     
  7. Clarkey

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 18,169

    I used trueimage to do this, worked flawlessly.
     
  8. jmhduck

    Wise Guy

    Joined: 26 Jan 2005

    Posts: 1,800

    Location: Cheltenham, UK

    Cheers for all the replies guys

    does the trial of acronis allow me to do this from within window or is it bootable, or do I have to buy it for the feature to be unlocked? (you know some trials are naff to use this feature purchase here etc)
     
  9. jmhduck

    Wise Guy

    Joined: 26 Jan 2005

    Posts: 1,800

    Location: Cheltenham, UK

    Just got new hdd used trueimage worked flawlessly thanks for the advice that software rocks :)
     
  10. ants83

    Wise Guy

    Joined: 29 Jun 2004

    Posts: 2,476

    it copys everything ok?i need to do this to one of my drives too.
     
  11. jmhduck

    Wise Guy

    Joined: 26 Jan 2005

    Posts: 1,800

    Location: Cheltenham, UK

    Yeah it copied everything all data the mbr and changed drive names as well :)
     
  12. ants83

    Wise Guy

    Joined: 29 Jun 2004

    Posts: 2,476

    nice gonna give it a try
     
  13. k3v

    Wise Guy

    Joined: 26 Apr 2006

    Posts: 1,200

    Location: NE Derbyshire

    can you sometimes get free programs to do this from hdd manufacturers too?
     
  14. Dutch Guy

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 24,563

    Location: Amsterdam,The Netherlands

    Acronis TrueImage worked for me as well, I was quite scared to do it as I went from DE to SATA-II RAID-0 but it worked without problems, it even allows full control over partiton size.