1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

Cursor artifacting?

Discussion in 'Graphics Cards' started by Boozebeard, 24 Apr 2010.

  1. Boozebeard

    Wise Guy

    Joined: 22 Jan 2010

    Posts: 1,476

    I got an asus direct cu 5850 at the beginning of this week. I've got it oced to 1000. It seems pretty stable I don't see any artifacting in games and nothing has crashed. The only wierd thing going on is my cursor going all crazy.

    Sorry this picute isn't very good.

    [​IMG]

    The weird thing is if I move my cursor over to my second display it looks absoloutly fine and then I move it on to my primary and it's all weird again! Do you think it's my over clock? Obvioulsy I can just take the clock off and see if I get it again but sometimes it doesn't go weird unless I play a game for a few hours.

    I've done a quick google and it seems to be an ati problem. I must admit I'm not to impressed with the ati drivers. Getting my 2 monitors to work with an overclock was a faff and now this.
     
    Last edited: 24 Apr 2010
  2. marc512

    Wise Guy

    Joined: 15 Nov 2008

    Posts: 1,921

    Location: Scotland / Blairgowrie

    take your overclock away :)


    Dont over clock your 5850. My friend has one and has 2 22inch monitors running at 2250x1050 ( i think ) and it runs smoothly. He got his to work with an over clock and there was about 1 fps increase.
     
  3. Boozebeard

    Wise Guy

    Joined: 22 Jan 2010

    Posts: 1,476

    Well I don't know what's wrong with his but I definately get more than 1fps increas >.>
     
  4. Vince

    Man of Honour

    Joined: 30 Oct 2003

    Posts: 11,276

    Location: Essex

    Something wrong with the 1fps increase, in the Stone Giant Benchmark I managed to up my fps from 39 to a solid 47 with 1050/1250 clocks.
     
  5. jakspyder

    Mobster

    Joined: 12 Aug 2008

    Posts: 3,043

    Location: London

    i get this exact same artifacting on my unovercloekd 5870. i use 2 screens too. identical problem.
     
  6. kylew

    PermaBanned

    Joined: 31 May 2007

    Posts: 10,739

    Location: Liverpool

    Completely incorrect information.
     
  7. kylew

    PermaBanned

    Joined: 31 May 2007

    Posts: 10,739

    Location: Liverpool

    This seems to be simply a problem with ATi cards on Windows 7 with multiple monitors.

    I used to get this a lot when I had two monitors (using 4850s).

    Since I got my third it's been happing a lot less.
     
  8. FrenchTart

    Man of Honour

    Joined: 16 May 2005

    Posts: 31,310

    Location: Manchester

    I got this for a while on one particular set of drivers. Try changing perhaps? (I'm running eyefinity so I'm in a multi monitor situation too).
     
  9. jakspyder

    Mobster

    Joined: 12 Aug 2008

    Posts: 3,043

    Location: London

    i'v gone back to 10.3s and so far so good but its only been 15 mins...
     
  10. Boozebeard

    Wise Guy

    Joined: 22 Jan 2010

    Posts: 1,476

    lol well mine can take hours before it happens so I'll take that with a pinch of salt :p

    Atleast it doesn't seem like my oc is the problem.

    It doesn't happen that often so I'll just leave it and hope the next set of drivers fix it.

    Edit: I think I'm on 1.3 anyway so don't get your hopes up.

    Never mind I'm on 1.4
     
    Last edited: 26 Apr 2010
  11. jakspyder

    Mobster

    Joined: 12 Aug 2008

    Posts: 3,043

    Location: London

    it happened again. 1.3s and 1.4s. :( its sooo annoying.