1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DSL-AC88U not allowing to limit bw per device. Need a solution.

Discussion in 'Networks & Internet Connectivity' started by Dagnis, 22 Jan 2021.

  1. Dagnis

    Associate

    Joined: 7 May 2017

    Posts: 29

    Location: Boston

    Hi, this forums always have directed me to the right direction/product.

    I own a DSL-AC88U. It only has QoS which has upload limitations per device. What do I need to buy so I could have limit per device?

    Thanks.
     
  2. pp111

    Wise Guy

    Joined: 22 Oct 2018

    Posts: 2,053

    Under QOS there should be a QOS Type tick box for bandwidth limiter which should allow you to set the limits for every device. If not then I wonder if you need an update?
     
    Last edited: 24 Jan 2021
  3. AtaRo

    Wise Guy

    Joined: 4 Aug 2008

    Posts: 1,925

    This is from a RT-AC68U interface.

    Bandwidth limiting per device can be done under the QOS page.

    Should be something similar on the DSL-AC88U interface.

    Latest firmware for the DSL-AC88U is dated 2018/12/14 and Asus released the DSL-AC88U around 2017 and just after about a year no more firmware update.

    Also the limiter function do not work properly if using a vpn.


    [​IMG]
     
  4. Dagnis

    Associate

    Joined: 7 May 2017

    Posts: 29

    Location: Boston


    I assume you have RT ASUS, mine is DSL. Therefore I do not have this option.

    https://imgur.com/a/cmWlA3u - I can only control upload per device, assign what packets will get what priority in the traffic queue.
     
  5. AtaRo

    Wise Guy

    Joined: 4 Aug 2008

    Posts: 1,925

    Are you running the latest firmware? If you are and the option is not there then using your DSL-AC88U is out.

    Can you put your DSL-AC88U in modem mode and get a router like RT-AC68U to do the per device limiting, though the RT-AC68U wifi is slower than your DSL-AC88U.

    If your using a VPN the RT-AC68U can only muster around 25 Mbps to 40 Mbps throughput.

    I think it would be best if you make a new spec me thread for a modem/router combo or just a router if you can put your DSL-AC88U in modem mode.
     
  6. Dagnis

    Associate

    Joined: 7 May 2017

    Posts: 29

    Location: Boston

    I am running the latest firmware indeed. It makes me laugh that router which costs so much money does not have all this inside already and more purchase is required. I will return this to vendor immediately. Should of gone through product description properly. Thanks for all the tips guys, as always, appreciated.
     
  7. pp111

    Wise Guy

    Joined: 22 Oct 2018

    Posts: 2,053

    Well, if you are certain it is not there, then I would buy a separate DSL modem like the Vigor 130 and then get a router that can do it. I don't know which router you should get but I do know that the Asus RT-AX82U can. I am sure the board though can tell you of a cheaper router that can.