1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

General Performance Issues...

Discussion in 'General Hardware' started by |Show|, 25 Jul 2006.

  1. |Show|

    Soldato

    Joined: 18 Feb 2003

    Posts: 5,817

    Location: Chester

    Evening, i'm not often found up in GH, but i've got issues with system performance, which particularly became apparent whilst playing BF2 last night...
    basically i had no AA/AF and an average res but it was laggy and slow at times...now this suprised me, i mean this thing has an A64 3500+ wini, 2gb ddr 3200, x850xt...this isn't low spec hardware...so why the lame performance?

    Anyone got any ideas?

    could it be background services? could it be this mac emulation thingy i've got running...?
     
  2. |Show|

    Soldato

    Joined: 18 Feb 2003

    Posts: 5,817

    Location: Chester

    surely someone else has experienced some issues that might be somehow similar to this?? :confused:
     
  3. TheVoice

    Capodecina

    Joined: 15 Aug 2005

    Posts: 21,670

    Location: Glasgow

    Have you tried closing that Mac emulation thingy to see if it removes the problem? Get rid of other unneccesary programs that are running in the background too; media players etc tend to install icons in the system tray (next to the clock) which don't ever need to be there.

    There's a Windows services guide HERE which details how to disable services that Windows doesn't tend to need.

    There's also a large Windows tweak guide on www.tweakguides.com which might be worth a look, specifically the sections about file indexing, services etc.

    Also do a defrag if you haven't already.
     
  4. davewesterhoff

    Associate

    Joined: 25 Jul 2006

    Posts: 14

    Is it similar to vmware workstation as that will use everything it can get memory and cpu.what other processes have you got running with it? firewalls/av's