1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gigabyte GA-X58A-UD3R Vs Gigabyte GA-X58A-UD7

Discussion in 'Motherboards' started by dane3388, 13 Mar 2010.

  1. dane3388

    Gangster

    Joined: 6 Mar 2010

    Posts: 298

    Hey guys just wondering if you felt it was worth the price difference between the gigabyte ga-x58a-ud3r versus ud7?

    Here are the links to the boards on OC website:

    http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MB-235-GI&groupid=701&catid=5&subcat=1692

    http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MB-229-GI&groupid=701&catid=5&subcat=1692

    The specs seem to be the same according to their main website:

    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=3305,3251

    Thanks For your Help
     
  2. Broken Hope

    Sgarrista

    Joined: 16 Jan 2003

    Posts: 9,284

    Location: Nottingham

    Differences between the boards are the following:

    UD3R:
    - 8 phase power
    - No debug LED
    - 1 ethernet port

    UD5:
    - 12 phase power
    - Has debug LED
    - 2 ethernet ports
    - Big southbridge cooling
    - Beefier MOSFET cooling

    UD7:
    - 24 phase power
    - Has debug LED
    - 2 ethernet ports
    - Big southbridge cooling + optional northbridge watercooling
    - Beefier MOSFET cooling

    IMO I don't think the other boards are worth the price premium.
     
  3. dane3388

    Gangster

    Joined: 6 Mar 2010

    Posts: 298

  4. Broken Hope

    Sgarrista

    Joined: 16 Jan 2003

    Posts: 9,284

    Location: Nottingham

    Spec in my sig is correct yes, it runs pretty much any game I throw at it just fine. I don't really think the Rampage 2 bundle gains you much, it's slightly higher clocked on the CPU but as far as I know that motherboard doesn't include SATA 6Gb/s or USB3, so you'd be losing out on those, the SATA 6Gb/s isn't huge but the USB3 increases are very nice for things such as external hard drives.
     
  5. dane3388

    Gangster

    Joined: 6 Mar 2010

    Posts: 298

    are you using SSD in your system? Did you also buy the oc overclocked bundle? I am guessing that you run all of the games on the highest settings possible. Thanks alot for your replies so far much appreciated!
     
  6. Broken Hope

    Sgarrista

    Joined: 16 Jan 2003

    Posts: 9,284

    Location: Nottingham

    Not currently using an SSD, waiting for the prices to come down a bit. I play all games on highest yes and no I didn't buy the bundle, I bought the parts separately though the bundle is a good deal from what I can see.