1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

GTAV performance thread.

Discussion in 'Graphics Cards' started by ALXAndy, 16 Apr 2015.

  1. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,805

    Location: In a house

    Gona be fantastic on my FX (when i get it :p), if this is how it runs on my 290X. :D
     
  2. uksoldierboy

    Mobster

    Joined: 6 Aug 2009

    Posts: 4,135

    Location: Wales

    Matt are you having any issues in regards to fps drops and stutter? i'm getting loads of issues.
    Seems to be on the game side rather than AMD Drivers though.
     
  3. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,805

    Location: In a house

    Awesome running :D

    [​IMG]

    56fps+

    [​IMG]

    61fps+

    [​IMG]

    58fps+

     
  4. Mr Oblong

    Wise Guy

    Joined: 13 Oct 2008

    Posts: 1,132

    The latest patch is smoother and more consistent than the previous one, but still spotty for slow-paced frames in parts (police chases etc.)
     
  5. LtMatt

    Caporegime

    Joined: 12 Jul 2007

    Posts: 34,219

    Location: United Kingdom

    Yes I do mate, but it's a bit better since the patch came out. Free sync really helps mask any stutters, it's wonderful. You still feels big stutters though. I'd say for me it's very smooth 98% of The time.
     
  6. TonyTurbo78

    Capodecina

    Joined: 26 Sep 2013

    Posts: 10,102

    Location: West End, Southampton

    [​IMG]

    who needs FuryX or watercooling to keep temps silly cool, 390 crossfire making mince meat of GTA V at 1440p with all settings maxed out (apart from grass) whilst keeping pretty damn cool for me, all be it a big difference between top and bottom but thats down to my motherboard PCIe spacing. Playing this on Freesync is indeed massively impressive Matt.
     
    Last edited: 26 Jul 2015
  7. LtMatt

    Caporegime

    Joined: 12 Jul 2007

    Posts: 34,219

    Location: United Kingdom

    Yes it does Tony. :)



    Out in the country side with Ultra grass settings. :)

    2x Fury X Stock
    4K Ultra Settings
    FreeSync enabled 59FPS locked


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. uksoldierboy

    Mobster

    Joined: 6 Aug 2009

    Posts: 4,135

    Location: Wales

    seems to improved a little, not getting quite as maybe fps drops now.

    some pics- all settings maxed including advanced, 4xmsaa @1440P

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. LtMatt

    Caporegime

    Joined: 12 Jul 2007

    Posts: 34,219

    Location: United Kingdom

    Those GPU temps! :cool:
     
  10. uksoldierboy

    Mobster

    Joined: 6 Aug 2009

    Posts: 4,135

    Location: Wales

    Awesome temps and quiet as a mouse ;)
     
  11. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,805

    Location: In a house

    Cracking temps, i hit about 85 in it. :p

    Popped Alan Wake on yesterday, with a manual fan speed of 80%, hit 88! :eek: :D
     
  12. LtMatt

    Caporegime

    Joined: 12 Jul 2007

    Posts: 34,219

    Location: United Kingdom

    I use overdrive to manage my fan speeds and set the target temp for 57C for two gpu's and 52C for four gpu's. Results in lower fan speeds overall i find, but sometimes you get 10-15 seconds of core clock fluctuations whilst powertune does the maths and calculates the bare minimum fan speed needed to maintain the target temperature at the clocks set, depending on the current gpu usage load.

    When you have four gpu's working the load is reduced which can actually mean you need less fan speed than if you have less gpu's present. :)
     
  13. Nexus18

    Capodecina

    Joined: 4 Jun 2009

    Posts: 24,355

    :eek:

    That is pretty bad loadsofmoney!

    My MSI GE 290 in GTA 5

    - average temp is about 66 with an average fan speed of 45%
    - max temp is 73 with a max fan speed of 50%

    Now that is with the core voltage set to -37 but still even at the default (which for me is +25) it shouldn't be hitting as high as what you are seeeing....

    I haven't touched my fan profile stuff.
     
  14. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,805

    Location: In a house

    Yeah its crazy, temps have gone up a couple of degrees, as ive gone from 1080p to 1440p, so must be working harder. :D

    Its oc'd to 1080 on the core as well.

    Can't wait to get my FX, see those 50 temps :p
     
  15. uksoldierboy

    Mobster

    Joined: 6 Aug 2009

    Posts: 4,135

    Location: Wales

    I'll have a little play with it then, like i said it's still quiet even using AB, need to fix this MSAA issue in GTAV, loads of artifacts but it's very random.
     
  16. Nexus18

    Capodecina

    Joined: 4 Jun 2009

    Posts: 24,355

    Still I don't think you should be hitting that high especially with that fan speed, my case is pretty crap for airflow too (antec p100)
     
  17. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,805

    Location: In a house

    Might need a bit of a clean tbh, as not been done for a while, got a Phantom 820, so airflows not a prob, got 200mm front blowing in, 200mm top blowing out, 140mm rear blowing out, 140mm bottom blowing up.
     
  18. BluD

    Mobster

    Joined: 6 Jan 2013

    Posts: 3,773

    Location: Yorkshire

    Yup, i found its much more power efficient to run multiple GPUs, 2 graphics cards on 500mhz give about hte same fps as one card on 1200 mhz, but they use alot less power. Its worked on my 7950s and 290xs so im guessing its hte same for all multi card setups.
     
  19. r0cky

    Hitman

    Joined: 18 Sep 2007

    Posts: 524

    Location: London, England

    Win10 Nvidia 352.63 SLI

    Just upgraded to Win10 and my smooth 60fps GTAV has become unplayable with SLI. Runs at 60fps, then stutters and hits very bad fps for a while. I've had to disable SLI and drop the quality down :( :(

    Any workarounds for Win10 SLI?
     
  20. GAM8LE

    Soldato

    Joined: 11 May 2014

    Posts: 5,456

    Location: Edinburgh

    Which drivers?

    I am on w10 and actually managed to increase settings on sli!