1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Half life2 probs.

Discussion in 'PC Games' started by pieman109, 28 Jul 2006.

  1. pieman109

    Soldato

    Joined: 21 Oct 2002

    Posts: 7,266

    Location: Ealing

    Just re-installed the game on the kid's pc, updated steam, etc everything seems fine. When I go to start the game all I get is "preparing to start game" then nothing, I'm staring at me desktop. Any ideas?
     
  2. Bezinator

    Gangster

    Joined: 10 Jul 2006

    Posts: 456

    Location: Brighton

    If you click Steam -> my games is it still updating there?

    Sometimes i find on mine when i reformat, when i double click it will update on the screen but on my games its still going.

    Check there, otherwise no idea sorry.
     
  3. PESolution

    Mobster

    Joined: 13 Oct 2004

    Posts: 2,756

    Location: Teesside

    try right clicking hl2 in the "my games list" then properties > local files tab > Verify integrity of game cache.
     
  4. DaveyD

    Man of Honour

    Joined: 19 Jan 2003

    Posts: 12,647

    Location: Warwickshire

    If none of the above help, it could be firewall issues, check that it's getting the acess it wants.
     
  5. skullman

    Wise Guy

    Joined: 12 May 2004

    Posts: 2,472

    Location: York

    On mine HL2 wont load unless I add a command line to match the refresh rate of my crt.

    'Half-Life 2' > 'Properties' > 'Set launch options...' I add the command -refresh 100 but it might be different for you depending on the res HL2 is trying to launch at, and the refresh rate your monitor runs it at.
     
    Last edited: 28 Jul 2006