1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

help guys beeping x1800xt

Discussion in 'Graphics Cards' started by lordedmond, 25 Feb 2006.

  1. lordedmond

    Wise Guy

    Joined: 14 Jun 2004

    Posts: 1,573

    Location: Tilchestune

    guys got a email from a friend he has a x1800xt temp at idle is 45 c

    here is the problem run cs and the card beeps long beep the of and another long one

    run the clock checker thingy in ccc same thing

    temps of gfx dont seem to rise much about 10 c

    any ideas ?
     
  2. sgoaty

    Wise Guy

    Joined: 30 Jan 2005

    Posts: 2,172

    Location: Aberdeenshire

    is that supposed to read "the card beeps long beep then off and another long one"?

    if so im very surprised as the cards dont have speakers sounds like his mobo
     
  3. lordedmond

    Wise Guy

    Joined: 14 Jun 2004

    Posts: 1,573

    Location: Tilchestune

    if you let it boot and do not run a 3d app its ok for hours

    the beep is more like a squeak


    the instant you start a game or 3d app this long squeak starts (30 sec) stops for 9 5sec ) then repeats

    its the same when you try the auto clock thing in CCC

    listened to it over the phone

    the game plays fine though
     
  4. Coolasmoo

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 4,409

    Location: Mars

    Read somewhere, might of been here or over at Rage3d that some X1800XT's made a squeeling sound.

    Will try and find a link
     
  5. Coolasmoo

    Mobster

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 4,409

    Location: Mars

  6. lordedmond

    Wise Guy

    Joined: 14 Jun 2004

    Posts: 1,573

    Location: Tilchestune

    ta
     
  7. lordedmond

    Wise Guy

    Joined: 14 Jun 2004

    Posts: 1,573

    Location: Tilchestune

    well i have to go over to have a look see the card has been in the pc for a while but has been transported , guess it a pull out and reseat things , it will be somthing daft i just know it

    it runs normaly but makes a noise in 3d , i am wondering if the pci power lead is not in correctly

    thanks for the help