1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Help with newly built PC

Discussion in 'General Hardware' started by Razael, 17 Oct 2009.

  1. Razael

    Associate

    Joined: 27 Jan 2008

    Posts: 12

    Hi,

    Just put together a computer for my housemate after a week long shipping fiasco, but it won't work.
    It starts up, all fans spin, but the monitor won't come out of power save mode and after a while the pc restarts itself. I can't tell if there is a post error or not as the case doesn't have a speaker, but it seems wierd as the pc waits 40 seconds to a minute before it restarts
    At first i thought it was the graphics card (GTX 275), but when i put it in my pc it worked fine. However mine (8800 GTX) didn't work in his. I put his back in and tried my monitor with no luck.
    We both have the same wattage PSU (750) and i have tried both sets of PCIe rails on the PSU to connect to the card.
    I've checked all the cables and nothing seems to be unplugged.
    Does anyone have any ideas because i'm stumped and my mate is getting very depressed that his new pc won't work.


    Cheers for any replies.
     
  2. Robinho_Skills

    Associate

    Joined: 7 Oct 2009

    Posts: 94

    Have you tried his gfx card in yours with his monitor.
     
  3. Razael

    Associate

    Joined: 27 Jan 2008

    Posts: 12

    After a bit more digging around on the internet it turned out that one of the ram sticks is dead. Sigh.

    Thanks for the idea though mate ;>