1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How do I add hit counter ?

Discussion in 'HTML, Graphics & Programming' started by juno_first, 4 Feb 2006.

  1. juno_first

    Mobster

    Joined: 18 Apr 2003

    Posts: 2,564

    Location: Stoke, England

    ooh, never been on this forum before.
    Don't know anything about HTML & am using Frontpage to make my 1st website.
    I have been able to add a hit counter in Frontpage but how do I make it work ?.
    My webste is in sig.

    Thanks
     
  2. zetec452

    Sgarrista

    Joined: 15 Sep 2003

    Posts: 9,454

  3. juno_first

    Mobster

    Joined: 18 Apr 2003

    Posts: 2,564

    Location: Stoke, England

    doh, its that simple ?, forgot about google.
    Thought I would need some special command or jiggery pokery.
     
  4. iCraig

    PermaBanned

    Joined: 21 Apr 2004

    Posts: 13,314

    Location: Wolverhampton

    Seeing as its your first website I understand you are keen to have a hit counter and other various forms of pointless junk :D

    However once the novelty wears off, remove it. It screams Geocities slap up website :)
     
  5. zetec452

    Sgarrista

    Joined: 15 Sep 2003

    Posts: 9,454

    It seems pretty simple. If you do get stuck on the code let us know and im sure we will help. You get a much better response if you've actually tired yourself first. :)
     
  6. juno_first

    Mobster

    Joined: 18 Apr 2003

    Posts: 2,564

    Location: Stoke, England

    Yeah this website thing is exciting, sad the thought of keep checking my hits, lol.
    Thought it may be usefull to some guys in the other overclocking thread to check out my cooling methods.
     
  7. juno_first

    Mobster

    Joined: 18 Apr 2003

    Posts: 2,564

    Location: Stoke, England

    Right, think i've done it, phew... have not done anything like this since writing simple space invader games on my BBC.

    Could someone please go to my site to test it, as i've blocked my static IP.
     
  8. sunlitsix

    Capodecina

    Joined: 27 Oct 2004

    Posts: 10,996

    Location: Stoke on Trent

    yeah it works, should be on 8 now :)
     
  9. juno_first

    Mobster

    Joined: 18 Apr 2003

    Posts: 2,564

    Location: Stoke, England

    Yeah its working, easier than I thought, thanks all.
     
  10. yhack

    Mobster

    Joined: 6 Jan 2005

    Posts: 3,636

    Location: Cambridge

    I got bored and refreshed 50 times :)
     
  11. juno_first

    Mobster

    Joined: 18 Apr 2003

    Posts: 2,564

    Location: Stoke, England

    WTF, got 1000 hits overnight, could not figure why as there no pron on my site, lol.
    Then I noticed when looking at the sight from work (with non banned IP), that when going back to the main page this incurs another "hit", not that I mind the euphoria associated with this novelty, but the total hits are not true :(
    Anyway, is there a way to overcome this "page back" hit counting phenomenon ?, the code I have used in my site is:

    <!-- Start of StatCounter Code -->
    <script type="text/javascript" language="javascript">
    var sc_project=*******;
    var sc_invisible=0;
    var sc_partition=11;
    var sc_security="********";
    </script>

    <script type="text/javascript" language="javascript" src="http://www.statcounter.com/counter/counter.js"></script><noscript><a href="http://www.statcounter.com/" target="_blank"><img src="http://c12.statcounter.com/counter.php?sc_project=1259852&amp;java=0&amp;security=d359b4aa&amp;invisible=0" alt="html hit counter" border="0"></a> </noscript>
    <!-- End of StatCounter Code -->
     
    Last edited: 5 Feb 2006
  12. Beansprout

    Man of Honour

    Joined: 31 Jan 2004

    Posts: 16,312

    Location: Plymouth

    Does your hosting have any webstats?

    Hits aren't very reliable as you've just found out - the more important statistic is often the number of unique visitors, which means that each user only gets logged once no matter how many hits they make :)
     
  13. juno_first

    Mobster

    Joined: 18 Apr 2003

    Posts: 2,564

    Location: Stoke, England

    ahh, yes I can view the unique visitors which is now 27 & have changed my err visitor counter to reflect this.
    Need to spend some time now glitzing up my site, sad I know but provides a needed sence of making something.
     
  14. robmiller

    Capodecina

    Joined: 26 Dec 2003

    Posts: 16,522

    Location: London

    Do you have PHP on your hosting?
     
  15. divine`

    PermaBanned

    Joined: 21 Apr 2004

    Posts: 12,435

    Location: Southampton University


    I'm sorry, I was in a silly mood last night and I have a firefox extension that allows me to set a page to refresh every so often, and I left it going on your page for an hour or so :(
     
  16. zetec452

    Sgarrista

    Joined: 15 Sep 2003

    Posts: 9,454

    lol. Oh dear :p
     
  17. richard1973

    Gangster

    Joined: 22 Dec 2005

    Posts: 138