1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I think I have a driver issue

Discussion in 'Graphics Cards' started by hellboy, 27 Jan 2006.

  1. hellboy

    Associate

    Joined: 30 Nov 2005

    Posts: 3

    I think i have a driver problem with my graphics card (X8500XT ) however I have tried a number of different catalyst versions including the latest issue
    plus various mod drivers such as omega.
    The problem i have is that every game I try and run just freeze during the opening video sequence and my system then locks up.
    I have run just about everything I can think of to see if anything else could be causing the problem but nothing comes up.(ie:pcdocpro & reg mechanic)
    My sytem runs fine apart from this and my daughter tells me quite often it
    freezes when she uses MSN. Any Ideas Guys?

    My Rig is: AMD 64 3500 - Abit NV8 Board - 1GB Corsair pro 2 x 512 matched DDR 400 - Saphire X8500XT Video card - Harddrives 36GB Western Raptor Sata & Maxtor 160GB Sata:- 650W power supply.Running XP Home + SP2
     
  2. Vonhelmet

    Caporegime

    Joined: 28 Jun 2005

    Posts: 48,107

    Location: On the hoods

    I think you have a posting in the right forum issue. Try graphics cards, just up the page.
     
  3. hellboy

    Associate

    Joined: 30 Nov 2005

    Posts: 3

    Thanks, I started here because Im not certain the graphics drivers are the problem clutching at straws a bit
     
  4. Hybrids

    Hitman

    Joined: 2 Oct 2003

    Posts: 914

    Location: Swansea

    this section of the forums is about life etc, if yours not sure put it in general hardware
     
  5. Visage

    PermaBanned

    Joined: 13 Jan 2005

    Posts: 10,708

    Well, unless your graphics problems are caused by asylum seekers, the EU or muslims, you're still in the wrong place....
     
  6. RaohNS

    Sgarrista

    Joined: 23 Apr 2004

    Posts: 8,411

    Location: In the Gym

    here here

    >| Raoh |<
     
  7. hellboy

    Associate

    Joined: 30 Nov 2005

    Posts: 3

    Just realized, thanks again.
     
  8. Werewolf

    Commissario

    Joined: 17 Oct 2002

    Posts: 28,621

    Location: Panting like a fiend

    moved :)

    /is fairly used to moving sound card and hifi queries out of SC but this may be a first ;)
     
  9. cleanbluesky

    Capodecina

    Joined: 2 Nov 2004

    Posts: 24,654

    Such a shame, I wanted the obligatory quip.

    You are also welcome to post here if you think that your graphics problems are caused by the 'OcUK mob' of racists, or if you think we are at fault for imagining that there is a problem (with your card) in the first place, or if you just like taking sides for the sake of it...
     
  10. sunlitsix

    Capodecina

    Joined: 27 Oct 2004

    Posts: 10,996

    Location: Stoke on Trent

    what make is the psu and is anything overclocked?
     
  11. tbz_ck

    Mobster

    Joined: 28 Nov 2002

    Posts: 2,814

    Location: merseyside

    On topic, what he ssid ^^^^ and try running your PC with the case side panel OFF. If it stops crashing it may be a temperature issue. You could also try hoovering out the dust from inside your PC case (+ fans) Better than hoovering is canned compressed air. Blow that around the fans and heatsinks and get ready to cough !! :D

    If it is temperature related, try installing additional (or better larger) case fans. Also consider aftermarket GPU coolers from Zalman or Artic Cooling.

    HTH
     
  12. dale1uk

    Wise Guy

    Joined: 15 Nov 2005

    Posts: 2,097

    Location: Newcastle

    you got any way of trying a different card in your pc to rule out the card itself or try yours in another system??
    The 650w psu, is it gold and made by Q-tec by any chance??
     
  13. Scania

    Capodecina

    Joined: 25 Nov 2004

    Posts: 24,345

    Location: On the road....

    To some of us here, Graphics cards (and fps figures) are life! :p :D