1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

I use Ubuntu but have the Kubuntu login screen??

Discussion in 'Linux & Open Source' started by Diss, 2 Aug 2006.

  1. Diss

    Wise Guy

    Joined: 28 Oct 2002

    Posts: 1,513

    I must of changed something in error - but how can i get back to the Ubuntu boot and login screens? - I miss all that gentle brown colour :)

    Thanks

    Diss
     
  2. 900I

    Gangster

    Joined: 27 Jul 2003

    Posts: 336

    Location: Wakefield

  3. zetec452

    Sgarrista

    Joined: 15 Sep 2003

    Posts: 9,454

    You can change this via the settings page. i don't have Ubuntu to hand but there is definitely a login page which you can alter.
     
  4. kiwi

    Wise Guy

    Joined: 30 Jun 2003

    Posts: 2,237

    Location: Sussex

    Code:
    sudo dpkg-reconfigure gdm
    there you go :)
     
  5. M0KUJ1N

    PermaBanned

    Joined: 17 Mar 2004

    Posts: 1,486

    Location: Edinburgh

  6. Diss

    Wise Guy

    Joined: 28 Oct 2002

    Posts: 1,513

    couldn't find anything in settings so tried this which worked - thanks

    however my GRUB screen still says Kubuntu - how do i change that?

    thanks all


    Diss
     
  7. Scythe

    Soldato

    Joined: 23 Jun 2005

    Posts: 5,337

    Code:
    sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst.backup
    just to back up

    Code:
    sudo gedit /boot/grub/menu.lst
    Look for Kubuntu and simply delete the K.

    DONT do it yet, I will boot into Ubuntu and check my instructions, just to be sure.

    EDIT: Ok, just checked and I was right. I have posted a screenshot with the highlighted text to edit. Apply the edit to the rest of the menu entries.
    [​IMG]
     
    Last edited: 4 Aug 2006
  8. Diss

    Wise Guy

    Joined: 28 Oct 2002

    Posts: 1,513

    thanks Scythe

    Am in windows at the moment - will try that later today and and let you know how it works out

    Cheers

    Diss
     
  9. Diss

    Wise Guy

    Joined: 28 Oct 2002

    Posts: 1,513

    Thanks Scythe - but menu.lst already has Ubuntu
    i think i somehow changed it through Synaptic (maybe uninstalled something?) but i dunno what it might be called to try a reinstall


    Cheers

    Diss