1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

MSI P45 platinum + E8400 + OCZ Reaper HPC problem

Discussion in 'Motherboards' started by smurftech, 5 Oct 2009.

  1. smurftech

    Associate

    Joined: 17 Sep 2009

    Posts: 4

    Hey all,

    Got lots of problems putting these parts together:

    MSI P45 platinum bios v1.6
    E8400 not O.C'ed yet... 333x9
    4GB 2x2GB OCZ Reaper PC8500 HPC

    Tried 2 new 250GB sata II drives in raid 0 (ICHI9), installed performance version of XP, had lots of errors:
    STOP 0x50, STOP 0x7e, STOP 0x8e, 1394.sys, win32k.sys, irq not less or equal and page fault in non paged area! never seen so many diff. probs!

    Tried memtest for 8 hours - 0 errors.
    Reset CMOSdefaults loadsa times, still same.
    CPU Temp 44C - OK.
    Tried diff. version of XP, failed on copying files this time.
    Tried 2 diff. SATA II drives, still failing, BSOD's everywhere!

    Having no luck, now breaking the RAID 0 and trying again in IDE mode and putting the RAM down to 800MHz even though BIOS wants to run it at 1066 on auto.....

    Really need some memory/bios settings for this board...

    Was hoping to get this rig runing at 4GHz but can't even get XP running on standard settings yet! :rolleyes:

    Anything else I should be checking here? Advice needed...
     
  2. smurftech

    Associate

    Joined: 17 Sep 2009

    Posts: 4

    Update

    Quick update, got XP working for 2 hrs solid now since switching to IDE mode....

    Go figure!

    Will try tweaking stuff and see if it dies