1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Muskin Redline WHATS WRONG?!

Discussion in 'Memory' started by ErNciLator, 5 Jun 2006.

  1. ErNciLator

    Wise Guy

    Joined: 26 Jan 2006

    Posts: 1,040

    Hey

    Today I bought 2 x 512mb of Muskin dual channge 4000 stuff.

    I put it in my motherboard, the first time it booted fine, then all reboots failed.

    It wouldnt even post!

    Then I jumped to flash bios, and it would boot, but only while jumper in flashed mode; if I put it back, it wouldnt boot!

    My motherboard is Asrock dual sata 939,

    Anyone got any ideas?
     
  2. FreeStream

    Capodecina

    Joined: 10 Apr 2004

    Posts: 13,320

    Clear CMOS, then go into BIOS and set 2.9V. Reboot and set 2-2-2-5 (or whatever) timings.

    I don't think your board supports more than 2.9V? Kinda wrong as that stuff clocks well with 3.4+V

    Also, make sure you have a fan over the mem.

    Conc
     
  3. ErNciLator

    Wise Guy

    Joined: 26 Jan 2006

    Posts: 1,040

    Was thinking that, am going to do the volt mod for memory in a week or so - waiting for solder,

    but I cant set it to 2.9 or whatever the higher one becuase to boot it, the jumper must be in flash bios mode which iirc disconnects the battery, so any settings made in that mode arnt kept :(.
     
  4. brightside_

    Gangster

    Joined: 22 Jan 2006

    Posts: 494

    Location: Lincoln

    put the old RAM in then do as he says, before it reboots after you've set it, shut the computer off, put the new RAM in then start up.
     
  5. ErNciLator

    Wise Guy

    Joined: 26 Jan 2006

    Posts: 1,040

    Alright, thanks, done that, got it to post a few times, then again become unstable. Iv read that high on asrock is only 2.7V thou? How much you reckon I should be supplying the RAM?

    Im trying to figure out which RAM volt mod to implement now; as I think you guys are right - tis like of V's.

    andy
     
    Last edited: 5 Jun 2006
  6. ErNciLator

    Wise Guy

    Joined: 26 Jan 2006

    Posts: 1,040

    Winnah, got it working :D was also becuase it was clocked too low, stupid mobo :D