1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

My new budget card....AWESOME!

Discussion in 'Graphics Cards' started by phatboy, 18 Jan 2006.

  1. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

    Ordered up an Abit 9550X Turbo Vguru 128mb which arrived today, is basically a 9550 card with a dual bios jumper system, just happens that the 2nd bios is capable of taking the card to 9600XT spec :D

    So for my £36 i have a card that will happily clock 523gpu and 394(788mhzDDR!!!) mem, ran ati tool and checked for artifacts and i didnt miss a beat at these speeds, just running a benchmark on the machine now in 3dmark so will post up results in a sec

    System spec is

    1800+ XP @1543mhz (stock)
    512mb of generic DDR2700
    Above GFX card

    [​IMG]
     
  2. Raikiri

    Capodecina

    Joined: 5 Jul 2005

    Posts: 17,314

    Location: Brighton

    cool, i predict 4100 for 3dmark 03
     
  3. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

    3952 Points.....system has been on benching and me playing games for last 3 hours tho, so is a tad hot.

    Damn respectable for a £60 machine

    gfx card was free too hehe, building a budget machine for lady at work, and she agreed to buy me that card with the bits for her machine as payment for building her rig up :D :D :D SCORE!

    THE BLACK BEAST RULES!
     
  4. Raikiri

    Capodecina

    Joined: 5 Jul 2005

    Posts: 17,314

    Location: Brighton

    Oh, it's the cheap computer. Nice upgrade!

    ... keeping the price down maybe i can donate an 80mm fan to cool it a bit more. 4k will be beaten ;)
     
  5. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

    lololol, i reckon if i give it overnight to cool down and give it a kick in the teeth first thing it may hit the magic mark, could try push the clock a lil bit further and see what i can do :D
     
  6. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

  7. Raikiri

    Capodecina

    Joined: 5 Jul 2005

    Posts: 17,314

    Location: Brighton

    Gotta laugh at the cpu score though :p

    i get over 6x that O_o
     
  8. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

    its lovely aint it lolol
     
  9. ShakenNstirred

    Sgarrista

    Joined: 5 Jun 2003

    Posts: 8,853

    Location: sawley/ long eaton

    now get that 1800+ clocked up
     
  10. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

    big ol cheap heatsink in the post.....only got a duron/athlon piece of pooh stock thing on there atm (new heatsink is inlcuded in the £60 budget btw ;))

    then its clocking time :cool:
     
  11. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

    how on earth you get your chip clocking so well, which heatsink etc?

    Cheers

    Ben
     
  12. aztechnology

    Mobster

    Joined: 12 Aug 2004

    Posts: 2,503

    Location: Oop North

    you should try it before the sun comes up and the heating turned off, so everything is as cold as is can go :D
     
  13. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

    lol so true

    ive punched thru the 4k barrier now so im happy as larry :D
     
  14. daven1986

    Mobster

    Joined: 29 Oct 2005

    Posts: 3,310

    put your pc in the garden then clock it?
     
  15. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

    possibly the future....but its raining atm :(
     
  16. Raikiri

    Capodecina

    Joined: 5 Jul 2005

    Posts: 17,314

    Location: Brighton

    Budget water cooling ;)
     
  17. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,416

    Location: Oxfordshire

    had a quick blast at OC'ing the CPU tonight on the normal heatsink, no temp just from stock speed and i ha it registering as a 2100XP....yay! (1725mhz)