1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need a good game to play on my old laptop

Discussion in 'PC Games' started by Nieldo, 2 Feb 2006.

  1. Nieldo

    Wise Guy

    Joined: 28 Dec 2005

    Posts: 1,992

    Location: Manchester, UK

    Processor: Intel Pentium III, ~750MHz
    Memory: 128MB RAM
    Card name: ATI Mobility 128 AGP 2X (DELL)

    Its old, its only been used to surfing the web wirelessly about the house.

    But I think it deserves a good game to play, preferably stratagy (turnbased or realtime).

    Any ideas :)?
     
  2. Hades

    Capodecina

    Joined: 19 Oct 2002

    Posts: 24,608

    Location: Surrey

    The original Command and Conquer?
    Total Annihilation?
     
  3. Kreeeee

    Man of Honour

    Joined: 13 Jul 2004

    Posts: 42,305

    Location: /* */

    None of the naff games above, play StarCraft. Far far superior even if the 2 above games rock.
     
  4. leezer3

    Mobster

    Joined: 18 Jan 2006

    Posts: 2,932

    Location: Norwich

    No to all of those :D
    By far the best strategy game ever made (IMHO :p ) has to be the Alpha Centauri Planetary Pack. After this, Starcraft & C&C seem tame- Just for starters, there are over 35,000 possible unit combinations to play with!

    -Leezer-
     
  5. Nieldo

    Wise Guy

    Joined: 28 Dec 2005

    Posts: 1,992

    Location: Manchester, UK

    is tthere anyway I can sortof stream games that are running on my pC to my laptop ?

    Kind of like... remote assistant program but allows you to play games :p

    Its a long shot I know.
     
  6. HangTime

    Man of Honour

    Joined: 25 Oct 2002

    Posts: 28,105

    Location: Hampshire

    Civilization 3
     
  7. Davey_Pitch

    Man of Honour

    Joined: 17 Oct 2002

    Posts: 17,925

    Location: Liverpool, UK

    Not that I know of, and it could be on dubious legal ground anyway.

    I agree with HangTime by the way, Civ 3 is the perfect laptop game :)
     
  8. HangTime

    Man of Honour

    Joined: 25 Oct 2002

    Posts: 28,105

    Location: Hampshire

    Streaming games would be a bad idea because the update rate would likely be very low (say 10fps). Theoretically you could probably play windowed games through VNC or something like that, but the poor update rate and increased latency on the mouse etc would kind of defeat the object.
     
  9. ajgoodfellow

    Capodecina

    Joined: 24 Dec 2004

    Posts: 11,330

    Location: Shirley, Solihull, UK

    Civ 2, Civ 3 won't run on that laptop :)

    Otherwise, Alpha Centuari, C&C, C&C: Red Alert, AoE 2, TA
     
  10. Davey_Pitch

    Man of Honour

    Joined: 17 Oct 2002

    Posts: 17,925

    Location: Liverpool, UK

    A good laptop game might be one of the old Champ Manager games, they were cracking and should run perfectly well on that laptop.
     
  11. gavindo

    Gangster

    Joined: 22 Nov 2004

    Posts: 369

    Location: Kent

    diablo 2 :)
    warcraft2

    used to play them on my old p3 lappy
     
  12. dbmzk1

    Sgarrista

    Joined: 28 Oct 2002

    Posts: 9,205

    Location: Stockport / Manchester

    I think you will find Civ 2 will run on it just fine, its min specs are a 486/33 and 8mb ram!
     
    Last edited: 3 Feb 2006
  13. ajgoodfellow

    Capodecina

    Joined: 24 Dec 2004

    Posts: 11,330

    Location: Shirley, Solihull, UK

    Hence my post :confused:

    Someone mentioned Civ 3 - I said that they'd need to get Civ 2 as Civ 3 won't run on that laptop

    EDIT: Just seen your edit and now I can see why you thought that! Sorry, it wasn't clear! :)

    EDIT2: Just seen your second edit. Those specs are a lot lower than I thought but in that case, yes it'll run
     
    Last edited: 3 Feb 2006
  14. ajgoodfellow

    Capodecina

    Joined: 24 Dec 2004

    Posts: 11,330

    Location: Shirley, Solihull, UK

    Just had a thought - Uplink should run on that. Good game

    Got it running on my PII-350 laptop with 128MB ram and an 8MB ATI Rage Mobility card, albeit rather slowly!
     
  15. dbmzk1

    Sgarrista

    Joined: 28 Oct 2002

    Posts: 9,205

    Location: Stockport / Manchester

    Sorry I thought you were saying Civ 2 and 3 wouldnt run.

    Oh, and Civ 3 will work just fine too come to think of it. Its min specs are P2 300, 32mb ram.
     
  16. Selekt0r

    Wise Guy

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 1,710

    Location: Kent, UK

    Homeworld would run well on that laptop. One of the best space-based RTS ever :)
     
  17. gam3r

    Mobster

    Joined: 20 Jun 2005

    Posts: 3,733

    Location: London..


    I was just about to mention that. StarCraft+the expansion pack = total ownage
     
  18. Ukadder

    Wise Guy

    Joined: 3 Aug 2004

    Posts: 1,752

    Location: Essex

    Settlers!
     
  19. MrWhippy

    Wise Guy

    Joined: 15 Sep 2005

    Posts: 1,497

    mame - an older version 0.86 maybe.

    should work fine on that spec machine with many games but not the latest ones.
    nice bit of retro arcade action,can't beat it.

    super pang gets my vote.
     
  20. MNuTz

    Banned

    Joined: 17 Mar 2004

    Posts: 4,935

    Location: Market Drayton, Salop

    Not strategy but Uplink is a great laptop game :D