1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nero 7 problem

Discussion in 'Windows & Other Software' started by Big Chris, 22 Jan 2006.

  1. Big Chris

    Soldato

    Joined: 5 Apr 2004

    Posts: 5,383

    Location: Chipping Norton

    Weird one this...

    Been using Nero 7.0.0.0 for a week or two now and it seemed to be working fine, but when trying to burn a couple of albums to listen to in my car today (as audio cd) it didn't seem to like a couple of MP3s when adding them. I got a message:

    I was just adding whole albums as MP3 at a time and all the other tracks were added ok.

    I don't really get it as it likes 99% of the MP3s I added, just not a certain few. Their names aren't too long, files not that big and they play fine on my PC so not corrupt either.

    Any ideas? Are there plug-ins you can get for Nero?
     
  2. Big Chris

    Soldato

    Joined: 5 Apr 2004

    Posts: 5,383

    Location: Chipping Norton

    Any ideas anyone?
     
  3. 8 I3ALL

    Hitman

    Joined: 29 Sep 2004

    Posts: 598

    Location: Mildenhall

    there are plugins for nero take a look at me other post :p
     
    Last edited: 23 Jan 2006
  4. lordedmond

    Wise Guy

    Joined: 14 Jun 2004

    Posts: 1,573

    Location: Tilchestune

    they are for version 5 and 6 not 7
     
  5. Big Chris

    Soldato

    Joined: 5 Apr 2004

    Posts: 5,383

    Location: Chipping Norton

    Ahh well, got my hopes up there. I found a file with some plugins for Nero 7 but it doesn't seem to have worked, still same error message.

    Why would it need a plug-in for random MP3s though? There's nothing special about them as far as I can see.
     
  6. Big Chris

    Soldato

    Joined: 5 Apr 2004

    Posts: 5,383

    Location: Chipping Norton

    No one else had this issue then?
     
  7. 8 I3ALL

    Hitman

    Joined: 29 Sep 2004

    Posts: 598

    Location: Mildenhall

    have you tried burning them with another program ?

    could be and issue with the files not Nero

    sorry about the other link try this one HERE
     
    Last edited: 23 Jan 2006
  8. Big Chris

    Soldato

    Joined: 5 Apr 2004

    Posts: 5,383

    Location: Chipping Norton

    Not got any other burning software, never had the need until now to be honest. What would you suggest other than Nero?

    I think the plug-ins in the link are the ones I tried, and the site wouldn't let me download anyway.
     
  9. leezer3

    Mobster

    Joined: 18 Jan 2006

    Posts: 2,932

    Location: Norwich

    Almost sounds to me like the files have been encoded in a non-standard way. Did you rip all of these files using the same settings?
    Also, have you been playing with the ID3 tags? (I'm thinking that maybe Nero can't handle something coming up in the tag, dissalowed characters or excessive length?)

    -Leezer-
     
  10. Mana

    Mobster

    Joined: 8 Nov 2002

    Posts: 4,051

    Location: .earth

    unistall it and try the latest 6.x version of nero. i havent upgraded to version 7 as 6.x has been perfect so far.
     
  11. Big Chris

    Soldato

    Joined: 5 Apr 2004

    Posts: 5,383

    Location: Chipping Norton

    Yeah I've still got my old v6.x which I've put back on for now and works fine with MP3s. Problem is, I upgraded to v7 as 6 kept crashing when adding large files to compilations.

    I can't win here... :rolleyes: