1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nildram... slow?

Discussion in 'Networks & Internet Connectivity' started by GravyMonster, 8 Jul 2006.

  1. GravyMonster

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 14,407

    Location: The land of milk & beans

    Hi all,

    I've been on Nildram 8Mb for about a month now, and so far the highest speed I've gotten is about 400Kbp/s while downloading Vista.

    Most of the time it's around 100k, and I'm lucky if i get anything over 30 from bittorrent. Upload speeds seem fine, most of the time they're around 40k, which more often that not is faster than download.

    I've spoken to them but i just keep getting fobbed off with something along the lines of 'the line gets regraded every few weeks and should speed up over time'.

    Anyone else got a slow nildram connection or is it just me? If it's not just me can someone suggest an alternative ISP as i'm not impressed with these muppets already.
     
  2. Dave2150

    Sgarrista

    Joined: 31 Oct 2002

    Posts: 7,821

    What speed do you get on the following file?

    Link
     
  3. GravyMonster

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 14,407

    Location: The land of milk & beans

    Thanks for helping!

    It fluctautes between 190k-300k, most of the time it's around 230.
     
  4. Dave2150

    Sgarrista

    Joined: 31 Oct 2002

    Posts: 7,821

    190-300kB/sec or 190-300kbit/sec?

    Also what is your connection speed as reported by your router/modem?
     
  5. Dave2150

    Sgarrista

    Joined: 31 Oct 2002

    Posts: 7,821

    I found your stars from another threat

    "Modulation: Multi-mode
    Annex Mode: ANNEX_A
    Max Tx Power: -38 dBm/Hz

    Item / Downstream / Upstream / Unit
    SNR Margin / 6 / 23 / dB
    Line Attenuation / 34 / 38 / dB
    Data Rate / 7040 / 448 / kbps"

    Those stats look fine. You should be getting 6.5-7.0mbit from your line, if your not then its either Nildram's network suffering from congestion, or its your BT exchange's fault.

    If you follow this link and see what speed you get on the BT's speed test, then post the results here.
     
  6. GravyMonster

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 14,407

    Location: The land of milk & beans

    Hmmm. Seems higher than i thought, although 4.8Mb is still below Nildram's fault tolerance line of 5.8Mb.
     
  7. tolien

    Caporegime

    Joined: 16 May 2003

    Posts: 25,368

    Location: ::1

    The 5.8Mbps isn't a "fault tolerance". The minimum that would be considered a fault is 400kbps.

    Speedtest isn't that bad (certainly better than the throughput you're seeing), but the BT Speedtest's been shown to be pretty useless for connections running at speeds >4Mbps.