1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

Nvidia Re-Size Bar/SAM support is live for some cards, more in March - 10% performance gains

Discussion in 'Graphics Cards' started by Grim5, 25 Feb 2021.

  1. Smiley_ie

    Associate

    Joined: 12 Aug 2016

    Posts: 59

    Any news on INNO3D getting GeForce RTX 3090 Unsupported by this tool, contact card vendor.
     
  2. benjii

    Mobster

    Joined: 26 Apr 2013

    Posts: 4,088

    Location: Plymouth

  3. Smiley_ie

    Associate

    Joined: 12 Aug 2016

    Posts: 59

    This tells me to use Resizable firmware update that tells me GeForce RTX 3090 Unsupported by this tool, contact card vendor. Cant seem to find download for firmware anyone manage to update there inno3d card yet ?
     
  4. benjii

    Mobster

    Joined: 26 Apr 2013

    Posts: 4,088

    Location: Plymouth

    Which model 3090 do you have?
     
  5. Smiley_ie

    Associate

    Joined: 12 Aug 2016

    Posts: 59

    Running RTX 3090 IchillX3

    Version 94.02.26.80.6F

    Have updated bios on motherboard and enabled resizable BAR so dont know if INNO3d have released it yet cant seem to find much about it.
     
    Last edited: 31 Mar 2021
  6. Toothy1911

    Wise Guy

    Joined: 27 Nov 2006

    Posts: 1,267

    Location: Coventry

    My Inno3D 3080 updated OK. Same updater as linked above should support your 3090 card.
    Try sending them a message.
     
  7. hideki

    Wise Guy

    Joined: 26 Dec 2008

    Posts: 1,201

    Location: Scotland

    Surprised Asus enabled Rebar on X299 chipsets; after flashing the bios on the mobo and video card, installed new nvidia drivers, its all working
     
  8. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,868

    Location: In a house

     
  9. Smiley_ie

    Associate

    Joined: 12 Aug 2016

    Posts: 59

    Tried it last night and a few times today getting same message maybe 3090 update not out yet will contact them.
    Thanks for the info guys
     
  10. evohicks

    Wise Guy

    Joined: 26 Feb 2010

    Posts: 1,139

    Location: Oswestry

    PC Spec....
    Z370 Aorus Gaming 5
    Intel I7 8700k
    RTX 3090FE

    My order of play...

    Updated Bios to latest (Resizable Bar update)
    Updated Nvidia Drivers to Latest (465.89)
    Updated firmware to RTX 3090FE

    Disabled CSM in Bios (I had to do this when I originally installed the RTX 3090 as the Motherboard was giving off 4 beeps a boot)
    Enabled 4G Encoding in Bios
    Enabled Resize Bar in Bios
    Save and exit.

    All up and running, only downside is I forgot to save my existing overclock profile in Bios but that's really no bother to re do.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  11. chrcoluk

    Soldato

    Joined: 27 Feb 2015

    Posts: 7,312

    Asrock have now pulled the REBAR bios.
     
  12. Andy D

    Gangster

    Joined: 1 Dec 2009

    Posts: 158

    The mbr2gpt or whatever it’s called failed validate for my boot drive so am having to re-install windows with CSM disabled. Tried unplugging all my other drives so only m.2 present and tried in OS override and also using boot USB in recovery command prompt.
    Only really tiresome thing is getting all my Skyrim VR mods back to how they were .
     
  13. robfosters

    Caporegime

    Joined: 1 Dec 2010

    Posts: 37,895

    Location: Welling, London

    I’m getting another 4fps in Valhalla. Really nothing to write home about.
     
  14. Toothy1911

    Wise Guy

    Joined: 27 Nov 2006

    Posts: 1,267

    Location: Coventry

    Need some suggestions on how to get my system to boot. Still stuck with vga error light on motherboard.
    CSM is off.
    I have GPT not MBR on all my drives.
    I'm on latest motherboard bios and it wont let me roll back to another one.
    I ran the GPU bios update tool successfully.

    :confused:
     
  15. tripkebab

    Associate

    Joined: 30 Jan 2011

    Posts: 56

    Driving me mad here but i'm unable to install the Gigabyte F3 Bios update on a 3080 Vision OC. Someone had a similar issue a couple pages back but they were trying to install it from a temp folder. I'm not.

    When double clicking the update file i'm asked if i want to update the bios. I click yes and then i get an error message saying windows cannot find N3080VO in Local\Temp. I'm not trying to run the file in the temp folder. I'm running it from the desktop (and have tried other locations aswell)

    To work around this i've tried placing all the install files in the local\temp folder and tried again. It then just gets stuck in a loop asking me if i want to update, i click yes and it asks me again. I can see each time i click yes it opens another instance of the process in task manager. Never updating.

    Tried doing it in safe mode but it cant access the GPU bios and errors.

    Any suggestions???

    [​IMG]
     
  16. g67575

    Wise Guy

    Joined: 30 Jun 2019

    Posts: 1,538

    I need CSM to boot into Windows 10! Has anyone actually confirmed you need to disable this for the re-size bar to work?
     
  17. Jay85

    Soldato

    Joined: 22 May 2010

    Posts: 6,199

    Palit's dropped there's, has anyone tried it yet? comes with pretty clear instructions too!

    Dont wanna be the guinea pig here haha.
     
  18. chrcoluk

    Soldato

    Joined: 27 Feb 2015

    Posts: 7,312

    You will need to disable it, when enabled it doesnt use UEFI video bios for booting.
    On my board CSM can be enabled whilst choosing to still use UEFI video, it kicks in, but REBAR isnt available in bios doing that, I had to fully disable CSM.
     
  19. oguzsoso

    Gangster

    Joined: 21 Feb 2021

    Posts: 175

    Yes, actually my BIOS automatically disabled CSM along with enabling of resizable bar, so i assume it's a requirement for it to work ;(
     
  20. Dontrocktheboat

    Wise Guy

    Joined: 20 Jun 2016

    Posts: 1,243

    Love the Re-bar. my mining hash rate hasn't changed but one game i tried has made a difference.

    Forza 4 i am beating a heavily OC 6900xt @4k min almost 10% up.

    1. Score 126.7, Min 109.4, GPU 3090 @2130/5375, CPU 5950X @4.9, Dontrocktheboat Link, Driver 465.89
    2. Score 125.2, Min 100.4, GPU 6900X @2800/4300, CPU 5950X @5.0, LtMatt Link, Driver 20.2.1

    Matts computer is a beast, 6900xt @ 2.8Ghz Merc 319 / coupled with his 5950x, which is also a beast. Pleased with that :0)