1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

**** Official Microsoft Flight Simulator Thread ****

Discussion in 'PC Games' started by lurkio, 10 Jun 2019.

  1. Paul2k12

    Hitman

    Joined: 22 Apr 2003

    Posts: 580

    Location: Newcastle

    Yup using mine with link cable l.
     
  2. LukieBoy007

    Mobster

    Joined: 4 Apr 2012

    Posts: 2,569

    Location: England

    Anyone got any Nvidia CP settings?
     
  3. picnic

    Wise Guy

    Joined: 14 May 2009

    Posts: 1,903

    Thanks
     
  4. jasonsony735

    Wise Guy

    Joined: 17 Oct 2007

    Posts: 1,543

    Location: Some where in England

    Download and looping Glitch fixed :) Follow this : Ok update 15th Jan - I found the problem ! and a Fix ,you need to click on the Microsoft Store - Click top right hander corner drop down and select Settings - Select Account - Manage your devices - In here you need to unlink them all ! unlink all the devices in here and restart PC - Launch from the Microsoft store page . Since I've done this its downloading again at max speed. Hope this helps someone out. Note it will still do the re cycle but instead of going back to 0 % it will now save it and carry on so just let it do its thing, its a lot quicker than the netlimiter that;s for sure.
     
    Last edited: 15 Jan 2021
  5. Ur round next

    Wise Guy

    Joined: 16 Nov 2009

    Posts: 2,425

    Location: Norfolk

    The last couple of days iv been having problems with AP in the A320 not following flight plan what so ever and banking hard to the right

    I see someone say on GitHub, set your joystick dead zone to 30% that will sort the AP out..Iv never touched the deadzone setting in controls before and iv not had a problem before 2 days ago..how strange lol

    It fixed it tho :)
     
  6. mid_gen

    Capodecina

    Joined: 20 Dec 2004

    Posts: 11,101

    I had a similar issue a couple weeks ago. Just adding a 5% dead zone to my stick and pedals sorted it out.
     
  7. Ur round next

    Wise Guy

    Joined: 16 Nov 2009

    Posts: 2,425

    Location: Norfolk

    Glad to hear it mate im going to try lower mine a bit 30% seems a but to much using the Warthog setup
     
  8. mid_gen

    Capodecina

    Joined: 20 Dec 2004

    Posts: 11,101

    Tip of the day. I've got MSFS on an NVMe drive, but it still takes forever to load. Noticed Anti-malware service was eating CPU during load.

    Added the MSFS data directory to Defender exclusions, and load times are massively improved.
     
  9. LukieBoy007

    Mobster

    Joined: 4 Apr 2012

    Posts: 2,569

    Location: England

    Windows in built defender? Interesting if so
     
  10. mid_gen

    Capodecina

    Joined: 20 Dec 2004

    Posts: 11,101

    Yeah. Should have thought about it before tbh because I already do it on work projects because it has a big impact on build times, reading so many small files. MSFS is similarly huge numbers of relatively small files.
     
  11. turbot1984

    Wise Guy

    Joined: 6 Jan 2012

    Posts: 1,376

    Assume Norton etc. disable defender automatically? Do you need to add Norton to MSFS exclusions?
     
  12. LukieBoy007

    Mobster

    Joined: 4 Apr 2012

    Posts: 2,569

    Location: England

    Wow interesting, I'll give it a go. Cheers for the tip
    When you say data directory do you mean the one in appdata?
     
  13. mid_gen

    Capodecina

    Joined: 20 Dec 2004

    Posts: 11,101

    Yeah, the one in AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_<randomcharshere>

    Just add that folder to the exclusions
     
  14. Josey Wales

    Associate

    Joined: 2 Dec 2020

    Posts: 91

    Location: Boarding a Rocket Ship

    This is a great game
     
  15. LukieBoy007

    Mobster

    Joined: 4 Apr 2012

    Posts: 2,569

    Location: England

    nice one thanks
     
  16. Zeeflyboy

    Wise Guy

    Joined: 21 Jan 2016

    Posts: 2,165

    Interesting, will give that a try too... cheers
     
  17. Dano

    Sgarrista

    Joined: 19 Dec 2006

    Posts: 9,573

    Location: UK

    Just ordered a 5800x, 32gb ram and a 1tb m.2 SSD to replace my aging 2500k, keeping my 980ti for now but aiming to replace that with a RTX3080 when I can so looking forward to seeing how much better it will run when it is all set up :)
     
  18. willhub

    Capodecina

    Joined: 3 Jan 2006

    Posts: 23,607

    Location: MediaCityUK

    I hope the UK update will be coming soon.
     
  19. Zeeflyboy

    Wise Guy

    Joined: 21 Jan 2016

    Posts: 2,165

    January 26th
     
  20. robfosters

    Caporegime

    Joined: 1 Dec 2010

    Posts: 37,555

    Location: Welling, London

    I hope they update the football stadiums. They look terrible.