1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

**** Official Microsoft Flight Simulator Thread ****

Discussion in 'PC Games' started by lurkio, 10 Jun 2019.

  1. physichull

    Sgarrista

    Joined: 22 Sep 2008

    Posts: 9,499

    Location: Warrington

    Good to hear as I've selected a different drive for the install too.
     
  2. willhub

    Capodecina

    Joined: 3 Jan 2006

    Posts: 23,607

    Location: MediaCityUK

    Does this drive play ok with HDD, I'm installing it onto an SSHD. Downloading now on Xbox Game Pass.

    Not holding much hope for a 2070 max q at 1080p given reports of a 2080Ti crawling to 20fps in cities.

    I kind of hope I can just cruise around and the detail is that good I can scope out nice places to visit in the UK or go on holiday :p
     
  3. Uhtred

    Soldato

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 5,924

    Location: Hertfordshire

    My mate had the same thing. Try running as admin.
     
  4. mid_gen

    Capodecina

    Joined: 20 Dec 2004

    Posts: 11,097

    Ah that's better, shrinking the window as small as it goes drops to ~5% GPU usage for me. That'll do. Daft still....
     
  5. Digital X

    Sgarrista

    Joined: 25 May 2013

    Posts: 9,106

    Location: Kent.

    @picnic I live here now so will be nice to see how Dover Castle compares to the real life version. Bet it has that dreaded hill too!
     
  6. Buckster

    Sgarrista

    Joined: 20 Aug 2006

    Posts: 8,859

    Running surpringly great on my overclocked 290 but not tried a large city yet
     
  7. DanTheMan

    Mobster

    Joined: 11 Oct 2005

    Posts: 4,384

    Location: Manchester, UK

    Forgive me if I've missed the post but when is it available via game pass? I've got a live subscription but it will only allow me to buy it for £59.99, not play it as part of game pass.

    *Seems that if I click on the Flight Sim tab on the game pass page, it doesn't give an install option. If I go through store > simulation > Microsoft Flight Sim, it lets me install.*
     
    Last edited: 18 Aug 2020
  8. Digital X

    Sgarrista

    Joined: 25 May 2013

    Posts: 9,106

    Location: Kent.

    Before I forget, I remember reading on a forum about reducing the Terrain Level of Detail, to 80 down from whatever you have it set to. It's the bar near the top that can go to 200. He said 80 was a good value as it barely impacted the look and can potentially gain 8-10fps.

    @DanTheMan I got this https://www.xbox.com/en-US/xbox-game-pass/pc-games/ last night, and browsed the games and clicked the game pass option. There should be too, play with game pass or purchase.
     
  9. MichaelAwkward

    Mobster

    Joined: 22 Jul 2014

    Posts: 3,482

    Location: Oxon

    Anyone else having trouble with the A320 on approach? Just had to abandon my flight to Edinburgh because I couldn't get the autopilot to work - I left the flight plan to automatic approach but the flight computer didn't do anything with it so the flight plan just flew over the airport instead of loading the correct STAR for 24 from EDN. Then when I managed to get it to load it, it wanted to fly me all the way back to Southampton to the start again and I couldn't figure out how to skip waypoints. It's like they've made it too hard for newbies (not that I'd really call myself one - just not to the level of wanting to sit and program the computer for half an hour) but not in depth enough for people accustomed to Aerosoft's airbuses.
     
  10. BriT

    Mobster

    Joined: 27 Jun 2005

    Posts: 4,483

    Location: Reading

    Finally installed running good on my system, high end and get 45fps to 55fps.
     
  11. phatboy

    Soldato

    Joined: 10 Dec 2004

    Posts: 6,889

    Location: Oxfordshire

    Installed and running great ony system.

    1440p it is using 16gb ram and card is using 9gb, usage around 90% on GPU

    On first training mission I was 40-50 FPS on ground and then 60 in flight high settings

    Edit - loaded the next mission and it's crashed to desktop lol
     
  12. Digital X

    Sgarrista

    Joined: 25 May 2013

    Posts: 9,106

    Location: Kent.

    I may do a video sometime showing my specs, graphics settings and how it runs. Haven't done one of thee but looks like it will be helpful. Don't forget those on Nvidia they have a driver out for this.
     
  13. physichull

    Sgarrista

    Joined: 22 Sep 2008

    Posts: 9,499

    Location: Warrington

    Hard to say, other than we may have to wait for the study level aircraft to get released and accept that the default aircraft will be a bit buggy.
     
  14. picnic

    Wise Guy

    Joined: 14 May 2009

    Posts: 1,903

    I'm not expecting much for the castle sadly.
     
  15. Digital X

    Sgarrista

    Joined: 25 May 2013

    Posts: 9,106

    Location: Kent.

    May be a messy textured cube lol, we shall soon see.
     
  16. Feek

    Commissario

    Joined: 16 Oct 2002

    Posts: 231,354

    Location: In the radio shack

    This has been the same with every version of MSFS I can remember. It's always needed an absolute top spec computer to get average (at best) performance. As hardware improves, it unlocks the software.
     
  17. MichaelAwkward

    Mobster

    Joined: 22 Jul 2014

    Posts: 3,482

    Location: Oxon

    Possibly - maybe I'm being a bit cynical but the more I play it the more I'm thinking they've rushed the release to take advantage of the coronavirus situation whilst they still can. The beta testing period wasn't long at all. Also is it me or are there no checklists beyond starting the engines?

    I'm pleasantly surprised with how well it runs on my fairly old hardware tbh. Perfectly smooth mostly and looks awesome at 1440p on High.
     
  18. McGraw

    Mobster

    Joined: 16 Jan 2006

    Posts: 2,782

    that didn’t really happen with FSX though as it was coded for single threaded beasts originally.
     
  19. Vern1961

    Mobster

    Joined: 29 Mar 2007

    Posts: 4,076

    Location: Swindon UK

    Currently 30% of the “Asbo” download done. Off to Sainsburys hopefully over 50% when we get back.
     
  20. chaparral

    Capodecina

    Joined: 27 Nov 2005

    Posts: 22,656

    Location: Guernsey

    mrk what you using to record the game play ?