1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

onboard soundcard

Discussion in 'Sound City' started by Elliot6267, 15 Apr 2010.

  1. Elliot6267

    Gangster

    Joined: 9 Jul 2009

    Posts: 349

    Location: Manchester

    the on board sound card doesn't seem to want to play audio in more that one speaker??

    i've had speakers on it for a while, which was ok, but now i've just bought some new headphones, i find it annoying only getting sound from one ear...

    any suggestions?

    new sound card perhaps??

    E
     
  2. smiggy123

    Associate

    Joined: 9 Apr 2010

    Posts: 11

    Might be obvious but do you have the slider for left/right audio pushed all one way in the audio options in the tray?

    I did that once...
     
  3. Elliot6267

    Gangster

    Joined: 9 Jul 2009

    Posts: 349

    Location: Manchester

    yeah man, all checked. all at the right levels, o.O
     
  4. cmndr_andi

    Capodecina

    Joined: 23 Apr 2009

    Posts: 12,040

    Location: Cheshire

    What motherboard and headphones are you using and what port have you got the headphones plugged into?

    Do the headphones work correctly on other sound sources? (eg laptop, mp3 player)
     
  5. stooeh

    Wise Guy

    Joined: 19 Sep 2009

    Posts: 1,937

    Location: Riedquat system

    My PC at work with onboard realtek sound plays sound only from right hand side channel (using the front audio headphone jack).

    If I go into the realtek audio manager's Audio I/O section and tell it that the front green port is 'Line out' it works fine. Tell it that it's 'Headphones' and back to right hand channel only.
    If I tell it that any of the other ports are 'Headphones' then they work in Stereo but only the front green port produces any actual bass in the sound :confused:
     
  6. manbearpig

    Wise Guy

    Joined: 21 Oct 2009

    Posts: 1,495

    Location: Bedfordshire

    Are your headphones broken?