1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PGR3 too dark to play

Discussion in 'Console Games & Hardware' started by Things change I've changed, 2 Jun 2006.

  1. Things change I've changed

    Capodecina

    Joined: 27 Jul 2005

    Posts: 12,389

    Location: The Orion Spur

    I brought a 360 about a week ago with pgr3, the problem I'm getting is that when I'm driving in the game the screen goes really dark in different parts of the track, the odd thing is, it goes really dark in the unshaded parts of the track and then brightens up again in the shaded parts, it's really making the game unenjoyable, I just downloaded the demo of burnout revenge and this game runs fine, is it just me being fussy or does pgr3's brightness change dramaticly as your driving around ?
     
  2. Kreeeee

    Man of Honour

    Joined: 13 Jul 2004

    Posts: 42,578

    Location: /* */

    Nope, pgr3 is nothing liek that for me.
     
  3. ra5a-libre

    Banned

    Joined: 19 Jan 2005

    Posts: 937

    Location: Middlesbrough

    no havnt noticed that :confused:
     
  4. monkeyspank

    Soldato

    Joined: 26 Dec 2003

    Posts: 6,314

    Location: cambs UK

    I know what you mean. I had to adjust the contrast and brightness on my screen. Other stuff looks better now too but PGR3 really showed up how badly I had my screen set up.
     
  5. cturns

    Gangster

    Joined: 16 Jun 2005

    Posts: 141

    I've never had this problem
     
  6. Things change I've changed

    Capodecina

    Joined: 27 Jul 2005

    Posts: 12,389

    Location: The Orion Spur

    well I just played around with the settings and it's still not much better, does this game have some kind of HDR, for instance when you walking around your garage, if you look at the sky lights, or the light coming in from the garage doors you can defenitly notice the brightness levels dropping, but as soon as you look away the screen brightens up again, if this is b-cos of hdr then it's very bugging, I did'nt like hdr in farcry b-cos of this, my own eyes automaticly adjust when things are to bright, I don't need games to do it for me.
     
  7. McManicMan

    Soldato

    Joined: 21 Oct 2002

    Posts: 6,208

    Whatever its called (as i'm no techy) there is some programming used or whatever to give the effect of walking in or out of a darkroom into bright sunlight and the screen dims or brightens like it would in real life. So this is probably what your seeing, its more noticeable in the garages than in the game whilst racing (not sure if its actually used here)
     
    Last edited: 2 Jun 2006
  8. GhostFace

    Hitman

    Joined: 20 Oct 2004

    Posts: 870

    Location: Stafford

    Yeah that is HDR but I've never found it to that noticable that it would put me off playing.
     
  9. JUMPURS

    Capodecina

    Joined: 27 Sep 2004

    Posts: 11,003

    Location: The Ledge Beyond The Edge

    are you using component connection too? if so its quite dark running that also
     
  10. Shure

    Wise Guy

    Joined: 13 Jan 2004

    Posts: 1,182

    I have the same on some corners on certain tracks but I cant remember what now cos I haven't played it for so long!

    Out of interest what screen have you got?
     
  11. EezerGoode

    Gangster

    Joined: 10 Apr 2006

    Posts: 383

    I have the same problem. You say its the component cable. What cable does everyone recommend?
     
  12. geordie10

    Hitman

    Joined: 1 Aug 2005

    Posts: 989

    Location: newcastle upon tyne

    hi.
    i use vga as component is slightly dark in places on my samsung lcd.
    i think that vga gives the right balance of colours.
    before i bought the samsung lcd i was using a sony crt monitor and found colours to be slightly washed out,but when connected to lcd its great.
    cheers ian.
     
  13. Things change I've changed

    Capodecina

    Joined: 27 Jul 2005

    Posts: 12,389

    Location: The Orion Spur

    I would of reply'd earleir but had to work, anyhow, yes i'm using component, I think I'm gonna order a vga cable and see if that helps any, i'll report back when tested, cheers
     
  14. Kreeeee

    Man of Honour

    Joined: 13 Jul 2004

    Posts: 42,578

    Location: /* */

    Make sure it's the official and not the joytech one.
     
  15. NokkonWud

    Caporegime

    Joined: 1 Oct 2004

    Posts: 26,314

    Location: Redcar

    Any reason? I find the Joytech one fine! The blaze one is crap though.
     
  16. Things change I've changed

    Capodecina

    Joined: 27 Jul 2005

    Posts: 12,389

    Location: The Orion Spur

    Nooooooooooooooooooooooooooooooooooo, I've already orderd the Joytech one now :( , are they bad r they ?, anyway it was only 11 quid deleverd, I'll sell it on MM if it's poo and order an Official one :)
     
  17. NokkonWud

    Caporegime

    Joined: 1 Oct 2004

    Posts: 26,314

    Location: Redcar

    No, Joytech ones are good, only you don't get the audio convertor jack with it.
     
  18. DeFrEaTs

    Hitman

    Joined: 8 Apr 2004

    Posts: 760

    Location: Japan

    I had similar problems on PGR3 but since I didn't like it I returned it. I believe it is component problem, though strangely I have seen it run fine on other screens with component.

    All of my games are slightly darker than the other screens I have seen them being played on :( In GRAW for example, I turned the brightness from +0/10 to +6/10 before I could see enough without night-vision to play.
     
  19. Wyrdo

    Capodecina

    Joined: 19 Feb 2004

    Posts: 15,055

    Location: Darlington, UK

    I have both and there is no noticable difference in quality.