1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

quick pal 50/60 question

Discussion in 'Console Games & Hardware' started by PuncH, 17 Jan 2006.

  1. PuncH

    PermaBanned

    Joined: 15 Aug 2003

    Posts: 1,476

    Location: Ipswich

    got an approx 2 year old, cheap alba 25" tv which i use for my consoles (sorry, can't afford HDTV) and i'm wondering if i try and run my 360 in 60hz mode whether it'll mess it up?

    or is it a case of suck it and see? if the tv supports it it'll work etc. if it doesn't though what'll happen? will it distort etc or will i not get a picture at all?

    is it even worth running in pal 60?
     
  2. Baine

    Wise Guy

    Joined: 2 Mar 2004

    Posts: 1,033

    as long as the tv can display 60hz (anything half decent made in the last 5 years will) then it will be fine you cant damage your tv trying this it will either work fine or not work at all
     
  3. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,207

    Location: In a house

    If its got SCART then chances are that it will do 60hz, just got my 360 today, it does look better to me in 60hz. :)

    If it won't do 60hz then it just won't do it, i think if it doesn't do 60hz then you may not be able to change it to 60hz, or it will just jump back to 50hz, either way it won't do any harm/damage etc... if you try it. :)
     
  4. DaveyD

    Man of Honour

    Joined: 19 Jan 2003

    Posts: 12,646

    Location: Warwickshire

    If it works, it'll work. Else, it'll just not let you display PAL60.

    If the worst did come, then i'm sure you can reset the console settings somewhere.
     
  5. PuncH

    PermaBanned

    Joined: 15 Aug 2003

    Posts: 1,476

    Location: Ipswich

    time to give it a while then. it's got scart, but it's only about 130 quids worth of tv, and a couple of years old so i wasn't sure if it would display in 60hz.

    perhaps i'll wait until i've got my proper rgb scart lead before trying it. at the moment i'm using the composite - scart adaptor.
     
  6. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,207

    Location: In a house

    Using the composite - scart here, looks alright to me, certainly better than i thought it would, still going to get the advanced scart cable though when i can get me hands on one. :)
     
  7. Baine

    Wise Guy

    Joined: 2 Mar 2004

    Posts: 1,033

    It will work fine if its only 2 years old

    I have a TV that i used to use that was made by a really cheap company that was around 10 years old and worked no problem
     
  8. JUMPURS

    Capodecina

    Joined: 27 Sep 2004

    Posts: 10,964

    Location: The Ledge Beyond The Edge

    iirc it is like windows in that it asks are u sure u want to keep these settings, if u dont touch anything then it times out after 30 seconds and reverts
     
  9. PuncH

    PermaBanned

    Joined: 15 Aug 2003

    Posts: 1,476

    Location: Ipswich

    i've tried it and it seems fine, except on PGR3 it squashes the car up a little in 60hz so it doesn't look so wide....thing is i don't really know what the correct proportions are now!