1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Registry Mechanic....

Discussion in 'Windows & Other Software' started by quadboi, 29 May 2006.

  1. quadboi

    PermaBanned

    Joined: 28 Feb 2006

    Posts: 1,606

    Registry Mechanic....- Small query... Dont want to mess up!

    :eek: Erm, Just ran it, and there is 3633 problems! Found!

    Shall I just click "repair" on all of them found?

    :o Because there is a dam lot, I dont want my windowsm essing up, I want it fixed ;)
     
    Last edited: 29 May 2006
  2. AJUK

    Man of Honour

    Joined: 14 Nov 2003

    Posts: 10,949

    Well done, 3663 is not a bad effort at all. WTF have you been up to? :D

    Set a restore point first and then let RM do it's stuff. I would also suggest that you do a registry dfrag followed by a hard disk defrag afterwards.

    Good luck.
     
  3. quadboi

    PermaBanned

    Joined: 28 Feb 2006

    Posts: 1,606

    How can they be done ;)

    I get numerous errors from a previous installation of "Visual Studio"... not uninstalled properley, as it comes up with errors on quite a few things...
    .

    Its not been fixed with RM, so, what else is there :p
     
  4. AJUK

    Man of Honour

    Joined: 14 Nov 2003

    Posts: 10,949

    Registry Mechanic should have an option to defrag *** registry if not do a search for NTREGOPT which is a free tool. Windows defrag is under accessories.

    You could try CCleaner that should help find and delete those redundant entries, use the Fix Problems option. You could slao try Wintools.Net who have a trial that should throughly purge your registry of crap.
     
  5. quadboi

    PermaBanned

    Joined: 28 Feb 2006

    Posts: 1,606

    Is CCleaner good then? ;)

    I have the latest version..
    Do I click on which tab "Cleaner" "Issues" "Tool" "Option"


    Erm, then what :)


    Thanks for the help
     
    Last edited: 29 May 2006
  6. AJUK

    Man of Honour

    Joined: 14 Nov 2003

    Posts: 10,949

    I think it is on the cleaning section 'Fix Problems' or something. I would post a screenshot but I am on my Mac at the mo, which doesn't have a registry! :p

    CCleaner is excellent BTW.
     
  7. quadboi

    PermaBanned

    Joined: 28 Feb 2006

    Posts: 1,606

    Here is a screenie :

    [​IMG]




    Also, should I SELECT any of the "programs" Applications such as windows media player, they are all selected but shall I take them off?


    Thanks! I presume I click analyse then run cleaner

    Clicked "Analyse" come up with 916mb to be removed!!! :eek:

    915mb has been removed, it was fine, not noticed a diff yet, but the PROBLEM HAS BEEN SORTED!!!!



    What the hell clicked "run cleaner" :p Removed 915mb.....

    Went fine, erm, whats the "issues" tab for, is it safe to use?
     
    Last edited: 29 May 2006
  8. AJUK

    Man of Honour

    Joined: 14 Nov 2003

    Posts: 10,949

    Don't bother with analyse, just Run Cleaner to delete the crap you don't need.
    Then click on Issues and run the Fix Problems option. It will ask you if you want a back up, I never bother.

    CCleaner is very safe so no worries there.
     
  9. quadboi

    PermaBanned

    Joined: 28 Feb 2006

    Posts: 1,606

    Will do,

    Also in "tweakxp"

    Shall I tick the box saying " clear pagefile, (swapfile) on shutdown "


    Also, what shall I do in the paging file tab please explain :p

    What a man!!! AJUK for man of honour!
    :p
     
  10. AJUK

    Man of Honour

    Joined: 14 Nov 2003

    Posts: 10,949

    Don't clear the pagefile on shutdown as it then takes ages to do so.

    Did CCleaner find the redundant reg entries?
     
  11. quadboi

    PermaBanned

    Joined: 28 Feb 2006

    Posts: 1,606

    Ran both scans on ccleaner...


    Erm, it had like 315probs on the issues section


    I ran the "issues" again right, and it has come up with extensions I dont use right, but its like .mp4 and that? ??? :confused:

    Also .img

    ^^ Didnt complete in the first scan I presume...
     
  12. quadboi

    PermaBanned

    Joined: 28 Feb 2006

    Posts: 1,606

    :confused: Just restarted, took slower to restart

    Was it just "getting used" to the new settings etc..
     
    Last edited: 29 May 2006