1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Slightly Major Oblivion Problem!

Discussion in 'Console Games & Hardware' started by oweneades, 25 Mar 2006.

  1. oweneades

    Sgarrista

    Joined: 17 Jul 2005

    Posts: 9,115

    Hi all. Well I have got oblivion (and what a game) but I am rather major problem with it.

    For some unknown reason it will not re load my save game. I have tried twice now and neither time will it reload.

    I go to continue / load and it starts but gets half way through and crashes.

    I am using a memory card(core system) and no other game has had a memory problem.

    Now when I first stuck the game in it did update my console (something about it won't run without the update) I am wondering if this is the issue?!

    Please help I find it quite annoying to have to trek through the dungeons every time I want to play it.

    Cheers

    Owen
     
  2. PuncH

    PermaBanned

    Joined: 15 Aug 2003

    Posts: 1,476

    Location: Ipswich

    sounds like your save game is corrupt :(

    i had this happen with COD2 but luckily I'd only just started the level concerned so was able to load the game again another way by choosing the level I wanted to play from the mission screen.

    Had you played Oblivion much?
     
  3. oweneades

    Sgarrista

    Joined: 17 Jul 2005

    Posts: 9,115

    yeah I was thinking that BUT it has happened more than once. Can you sort of format the memory card?
     
  4. oweneades

    Sgarrista

    Joined: 17 Jul 2005

    Posts: 9,115

    arghhhh I have reformated my memory card restarted again and it won't load again!

    any suggestions?

    cheers
     
  5. PuncH

    PermaBanned

    Joined: 15 Aug 2003

    Posts: 1,476

    Location: Ipswich

    I'd try a new memory card. You could always take it back if that doesn't solve it.
     
  6. oweneades

    Sgarrista

    Joined: 17 Jul 2005

    Posts: 9,115

    I would however it worked fine on my other games. It seems very odd that it won't work on oblivion.


    hmmm.
     
  7. PuncH

    PermaBanned

    Joined: 15 Aug 2003

    Posts: 1,476

    Location: Ipswich

    Got any mates who would lend you a memory card? You could try it that way.

    I don't know how the mem cards work to be honest. Are they the kind of thing that either works or not, or do they have more than one memory chip and therefore one could be faulty?
     
  8. oweneades

    Sgarrista

    Joined: 17 Jul 2005

    Posts: 9,115

    hmmmm May be able to test it.

    I *think* it is basically just a memory chip (like on ram) on a small pcb with a different casing. (like a usb memory stick)

    I may see if I can get another one or something.
     
  9. Chads

    Mobster

    Joined: 8 Sep 2003

    Posts: 2,882

    Location: Location Location!

    Sorry if this has been mentioned; You could try getting/borrowing a new memory card and transferring the game over?
     
  10. oweneades

    Sgarrista

    Joined: 17 Jul 2005

    Posts: 9,115

    yeah I am thinking of that / or a HD. Almost had one today. Local game had one for 59 quid (preowned) unforntunately it had been put aside for someone. :(
     
  11. MadFruit

    Mobster

    Joined: 24 Dec 2002

    Posts: 3,538

    A long shot - but an easy one to try - I was having a lot of problems with extremely long loading times (about 3 minutes just to open your inventory) and one of the last things it did was to hang on loading my saved game.

    The solution was to hold the A button when the game is booting (i.e. from the second you turn the console on) until the front end appears. This apparently clears the cache. It worked for me - solved all my problems, including the long loading times and the 'corrupt' save game. Worth a try.