1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Steam/HL2 Problems

Discussion in 'PC Games' started by Fergie, 15 Feb 2006.

  1. Fergie

    Hitman

    Joined: 11 Jan 2005

    Posts: 515

    Hey everyone, I'v just re-installed HL2 and steam on my comp. And i've also put on the Goldeneye:Source Mod. But the problem is, when I try and run any of the games, it says preparing to launch..... then nothing happens! I've tried with the latest catalyst drivers, and also the latest Omega drivers. Its driving me insane!

    Any help will be greatly apprieciated!

    -Fergie-
     
  2. DaveyD

    Man of Honour

    Joined: 19 Jan 2003

    Posts: 12,647

    Location: Warwickshire

    Is everything 100% downloaded and available?
     
  3. Fergie

    Hitman

    Joined: 11 Jan 2005

    Posts: 515

    Ahh right, so everyting has to be 100%

    Cheers muchas appreciated!
     
  4. DaveyD

    Man of Honour

    Joined: 19 Jan 2003

    Posts: 12,647

    Location: Warwickshire

    Well, 100% for the game(s) you are trying to play.
     
  5. Fergie

    Hitman

    Joined: 11 Jan 2005

    Posts: 515

    Ah rite, well it is 100% for the games i've been trying to play, its only Counter Strike which isn't. Yet the other games still don't play.

    -Fergie-

    Edit - I have yet to update 'Source SDK' in the tools, would this have anything to do with it? Probably stupidly obvious but hey!
     
    Last edited: 15 Feb 2006
  6. muzzler

    Wise Guy

    Joined: 1 Dec 2002

    Posts: 1,012

    Location: Portrush, N.Ireland

    hi,
    i had this problem a while back,nothing would start up at all :(
    in the end i reinstalled hl2 (after uninstalling and clearing out any reg files associated with it)and re installed direct x9c. this got it up and running,i do have a suspicious feeling it was direct x more than anything else.might be worth a shot.
    all the best,
    steve.
     
  7. Fergie

    Hitman

    Joined: 11 Jan 2005

    Posts: 515

    Bingo! I actually didnt have the latest directX, because I hadnt put any games on my PC since I re-formatted it last. Thanks for the help :)

    -Fergie-