1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Switch from ATI to NV card

Discussion in 'Graphics Cards' started by bryn, 30 Jan 2006.

  1. bryn

    Gangster

    Joined: 12 May 2005

    Posts: 103

    I'm about to switch from an ATI PCIe graphics card to an OCUK this-week-only 6800GS.

    What's the best way to do this - set to basic VGA, driver removers etc etc.?

    Long time since I've done this, and I don't want the system tripping over conflicting driver remnants. Grateful if you'd walk me through it. Thanks.

    --
    Bryn
     
  2. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,168

    Location: In a house

    Just add/remove, take out the drivers, dont reboot and then remove the CP/CCC, don't reboot, then run the ATi-Uninstaller, reboot, and just to be on the safe side use DriverCleaner for any stragglers, just run it an select ATi, then install your new card and drivers, well thats what i would do. :)
     
    Last edited: 30 Jan 2006
  3. bryn

    Gangster

    Joined: 12 May 2005

    Posts: 103

    Thanks for the reply. Showing my ignorance, what is CP/CCC?

    --
    Bryn
     
  4. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,168

    Location: In a house

    Its the Control Panel, or if you have new one, it will be the Catalyst Control Centre. :)
     
  5. bryn

    Gangster

    Joined: 12 May 2005

    Posts: 103

    Penny drops :)

    --
    Bryn
     
  6. Mana

    Mobster

    Joined: 8 Nov 2002

    Posts: 4,051

    Location: .earth

    someone people will swear by a full format :)
     
  7. ACESHIGH

    Mobster

    Joined: 17 Aug 2005

    Posts: 4,305


    yep, i swear if i have to do a full format
     
  8. Mana

    Mobster

    Joined: 8 Nov 2002

    Posts: 4,051

    Location: .earth

    lol v.good
     
  9. FrankJH

    Capodecina

    Joined: 6 Jun 2005

    Posts: 22,456

    laughs - I am hoping I dont have to do a full format when I go in the other direction to the OP - going from a 7800GT to a X1900XT so will let others know how it goes - just incase they are thinking of doing it
     
  10. LoadsaMoney

    Caporegime

    Joined: 8 Jul 2003

    Posts: 29,168

    Location: In a house

    When i went from a Gf4 to a Rad 9800pro i didn't do a format, and it worked great with no probs. :)