1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

**THE NVIDIA DRIVERS THREAD**

Discussion in 'Graphics Cards' started by Boomstick777, 15 May 2013.

  1. Dave2150

    Sgarrista

    Joined: 31 Oct 2002

    Posts: 7,975

    My 1070 (FE) has been at 144Hz since day one, never had any artifacts. I'd test it on another PC and if it still does it RMA it.
     
  2. tommybhoy

    Capodecina

    Joined: 30 Mar 2010

    Posts: 11,789

    Location: Under The Stairs!

    :D

    The little things that bug the **** out of you:p, it's perfect now.:)
     
  3. tommybhoy

    Capodecina

    Joined: 30 Mar 2010

    Posts: 11,789

    Location: Under The Stairs!

  4. Purgatory

    Mobster

    Joined: 7 Dec 2010

    Posts: 4,903

    Location: Leeds

    No issues with 372.54 on win10 AU
     
  5. Overslop

    Mobster

    Joined: 22 Oct 2005

    Posts: 4,014

    Location: Thailand

    Likewise I normally don't bother with FPS counters. But I got FRAPS back up and running. Just to give 2 examples I was running both Heaven benchmark and Far Cry 3 maxed out @ 3440 x 1440 with V-Sync enabled at a near solid 60 FPS before. Now, they both regularly go down to 30 FPS. I can't speak for Heaven since I haven't run it for ages before, but Far Cry 3 I was playing right up until the update without issue. After the update it took a nosedive in performance. My first guess is the update is having an issue with SLi, at least for GTX 980 Ti. I was running without overclocks for a while so it isn't related to that for sure. Regardless, I since re-overclocked and it still doesn't solve it.
     
    Last edited: 18 Aug 2016
  6. Overslop

    Mobster

    Joined: 22 Oct 2005

    Posts: 4,014

    Location: Thailand

    I see you have the same graphics card setup as me so looks like we are quite possibly onto something. Fingers crossed for a swift and easy resolution. :)
     
  7. Dicehunter

    Capodecina

    Joined: 19 Feb 2007

    Posts: 11,471

    Location: Ye Olde Englande

    Just curious but does the "Optimal Power" option show up in NVC for 980 Ti users ?
     
  8. Panos

    Perma Banned

    Joined: 22 Nov 2009

    Posts: 13,199

    Location: Under the hot sun.

    Last edited: 18 Aug 2016
  9. Evian

    Wise Guy

    Joined: 3 Aug 2014

    Posts: 1,599

    EVGA FTW 1070.

    Yep it seems it is that. Had no artifacting yet at 120hz.
     
  10. RichardH754

    Wise Guy

    Joined: 19 Nov 2009

    Posts: 1,606

    Location: Southwell

    I have not had the flicker at 144 since I went SLI
     
  11. spluff

    Wise Guy

    Joined: 19 Oct 2002

    Posts: 2,479

    It does for me and is default selected... not sure if I should change it...
     
  12. Spikey

    Soldato

    Joined: 28 Feb 2004

    Posts: 5,512

    Location: North East, UK

    Tried the new drivers and back to the flickering on the desktop, no issues in game. Reverted back to previous driver and no issues. Seem's a few people are having this issue again. I remember having it on a previous driver with my FE 1080 as well so it's definitely driver related. Tried DDU both times and still has issues. Going to see if they sort it with a hotfix.
     
  13. Panos

    Perma Banned

    Joined: 22 Nov 2009

    Posts: 13,199

    Location: Under the hot sun.

    Use the previous hotfix drivers. I installed them this morning and the 144hz flickering was gone
     
  14. Gee

    Mobster

    Joined: 11 Jul 2007

    Posts: 4,140

    This happened to me too mate. I dropped it to 120hz which fixed it. But then I switched it back to 144hz and it disappeared! :confused:
     
  15. weyland yutani

    Wise Guy

    Joined: 17 Mar 2011

    Posts: 2,074

    Location: Snowdonia

    I'm new to nvidia gpus and have a 1060 running great, just want to double check it's safe to remove the install files in C:\NVIDIA\DisplayDriver
     
  16. z10m

    Wise Guy

    Joined: 31 Dec 2008

    Posts: 1,301

    Yup. Feel free to delete those.
     
  17. a66as

    Wise Guy

    Joined: 13 Jan 2012

    Posts: 2,139

    Location: United Kingdom

    was downloading the latest 372.54 drivers, but after reading this trusty thread i promptly cancelled it :D
     
  18. [Damien]

    Wise Guy

    Joined: 19 Nov 2005

    Posts: 2,339

    Location: Manchester

    I've just started with the flickering after updating my driver last night. I'm glad I'm not the only one. Rollback it is...

    Edit: Flicked it (S2716DG) to 120hz and back to 144 again and it seems ok. I'll stick with it for now and see if it's gone.
     
    Last edited: 18 Aug 2016
  19. ReKlaw

    Wise Guy

    Joined: 20 Oct 2002

    Posts: 1,410

    Location: UK

    Do Nvidia actually test drivers before releasing them? It certainly doesn't look like it.
     
  20. Spikey

    Soldato

    Joined: 28 Feb 2004

    Posts: 5,512

    Location: North East, UK

    Same monitor as you, tried 120hz but then after rebooting on 144hz it was back. :(