1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

The RX Vega 64 Owners Thread

Discussion in 'Graphics Cards' started by Kaapstad, 14 Aug 2017.

  1. skinsixx

    Associate

    Joined: 24 Aug 2017

    Posts: 2

    I keep getting this too when set to Turbo in Wattman. On balanced it doesn't happen. No idea why. Also Have random crashes too whilst playing Civ VI on Turbo but none on Balanced.
     
  2. pmc25

    Wise Guy

    Joined: 24 Nov 2010

    Posts: 2,314

    It seems to be to do with idle / low GPU utilisation HBM2 memory clocks.

    The player will begin loading, then everything will freeze, the HBM clock momentarily boosts from 167Mhz to full clock, and it unfreezes, then as soon as it's unfrozen it goes back to 167Mhz.

    I suggest you send a report to AMD. I have.

    I'll also make a post on AMD's forums, and post the link here. That will be in a few hours though. If you want to do it now, I'll post in your thread.
     
  3. silversurfer

    Capodecina

    Joined: 13 Jul 2004

    Posts: 19,279

    Location: Stanley Hotel, Colorado

    Is that via steam link or similar
    Imgur is maybe easiest, drag and drop host. This forum doesnt host data just post the links
     
  4. Tute

    Capodecina

    Joined: 24 Jul 2004

    Posts: 22,376

    Location: Devon, UK

    What PSU?
     
  5. pmc25

    Wise Guy

    Joined: 24 Nov 2010

    Posts: 2,314

    It has nothing to do with PSU.

    Just disable hardware acceleration in browser until AMD fix the driver.
     
  6. orbitalwalsh

    Capodecina

    Joined: 1 Dec 2015

    Posts: 18,503

    Anyone managed to benchmark Ashes of Sing with new Vulkan API ? Be interesting to see how it does as that's the pin up child for any API
     
  7. Bonjour

    Sgarrista

    Joined: 30 Mar 2004

    Posts: 9,721

    Location: London

    [​IMG]

    Huzzah!
     
    Last edited: 28 Nov 2017
  8. LtMatt

    Caporegime

    Joined: 12 Jul 2007

    Posts: 34,718

    Location: United Kingdom

    [​IMG]
     
  9. Kaapstad

    Man of Honour

    Joined: 21 May 2012

    Posts: 30,702

    Location: Dalek flagship


    Welcome and on TROH.:)


    The Roll of Honour.
    [​IMG]


    Date 24/08/2017, Make Reference Air, Bonjour, Link
    Date 24/08/2017, Make Reference Air, Kmodo, Link
    Date 23/08/2017, Make Reference AIO, Dave2150, Link
    Date 23/08/2017, Make Reference Air, Roughneck, Link
    Date 21/08/2017, Make Reference AIO, diziet, Link
    Date 19/08/2017, Make Reference Air, CapitalOne, Link
    Date 18/08/2017, Make Reference AIO, NathG79, Link
    Date 18/08/2017, Make Reference Air, Chrisc, Link
    Date 17/08/2017, Make Reference AIO, DazQ87, Link
    Date 17/08/2017, Make Reference Air, Smudge, Link
    Date 17/08/2017, Make Reference Air, ChosenName, Link
    Date 17/08/2017, Make Reference Air, mattyc123, Link
    Date 16/08/2017, Make Reference Air, WhistleBlower07, Link
    Date 16/08/2017, Make Reference AIO, Chewie, Link
    Date 16/08/2017, Make Reference AIO, nashathedog, Link
    Date 16/08/2017, Make Reference AIO, heartburnron, Link
    Date 16/08/2017, Make Reference Air, vanpeebles, Link
    Date 15/08/2017, Make Reference Air, Morve, Link
    Date 15/08/2017, Make Reference Air, Howling, Link
    Date 15/08/2017, Make Reference Air, Apache14, Link
    Date 15/08/2017, Make Reference AIO, Dianbobo, Link
    Date 15/08/2017, Make Reference Air, ubersonic, Link
    Date 15/08/2017, Make Reference AIO, AMDMatt, Link
    Date 15/08/2017, Make Reference Air, TonyTurbo78, Link
    Date 15/08/2017, Make Reference AIO, MDPlatts, Link


    To get on the Roll of Honour all you have to do is post a pic with your user name on it of your Vega 64.

     
  10. skinsixx

    Associate

    Joined: 24 Aug 2017

    Posts: 2

    Will do. Thanks

    It's an RM1000i so plenty of juice
     
  11. Dicehunter

    Capodecina

    Joined: 19 Feb 2007

    Posts: 11,444

    Location: Milkyway Galaxy

    So I had to sell my GTX 1080 Ti Strix OC due to my work messing up my pay cheque, I couldn't get to the bank and needed to pay a surprise bill quickly through said bank that I couldn't get to and that I only use to pay bills so never have money in it unless needed, I won't go into too many details, End result my kind of maybe girlfriend found out and she remembered I have some AMD stuff, This to her meant go and get a Vega64 card as a surprise so now I have a black Vega 64 arriving in the morning :D

    I may make her my definite proper girlfriend after this :p
     
  12. LtMatt

    Caporegime

    Joined: 12 Jul 2007

    Posts: 34,718

    Location: United Kingdom

    I don't understand much of the above my man, but i think i speak for the whole OcuK community when i say, she's the one! :cool:
     
  13. Dicehunter

    Capodecina

    Joined: 19 Feb 2007

    Posts: 11,444

    Location: Milkyway Galaxy

    Lolz, Yeah only problem is that I move from Liverpool down to Northamptonshire on Saturday morning and she works for a mainly all female law firm so it's kind of her dream job, Will be hard dragging her away from it.
     
  14. Nemesis.ie

    Gangster

    Joined: 14 Jun 2014

    Posts: 214

    Location: Dublin

    I think you just made TRODH. :)
     
  15. mattyc123

    Gangster

    Joined: 5 Apr 2010

    Posts: 293

    Location: Thelwall, Warrington

    Hi, is anyone having freezes when playing youtube or videos with their RX Vega, is this likely to be a driver problem. it seems to clear after a restart.
     
  16. AmateurExpert

    Gangster

    Joined: 7 Aug 2017

    Posts: 415

    Location: location location

    It looks like it:

    I'd also try pmc25's suggestion:
     
  17. Smudge

    Hitman

    Joined: 21 Oct 2004

    Posts: 772

    Location: Kent, UK

    im getting the freezes too :( I thought it was the overclock but restarting seems to cure it for a while. I'll also try and disable hardware acceleration. Thanks for the tip
     
  18. spikerules

    Wise Guy

    Joined: 24 May 2011

    Posts: 1,541

    She bought you an AMD Vega64? Sounds like she hates you to be honest.
     
  19. Richeh

    Mobster

    Joined: 24 Jul 2003

    Posts: 3,097

    Location: South East Coast

    :p Vega would have been fine had my 1080p TV not broken a day after building my new PC. And was replaced by a 4k LG OLED ;)
     
  20. Kmodo

    Wise Guy

    Joined: 2 Oct 2006

    Posts: 2,237

    Just drilled a hole through the wall and pushed the cables through :D
    [​IMG]