1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Troublesome Seagate boot problem

Discussion in 'Storage Drives' started by Sparky__H, 13 Apr 2006.

  1. Sparky__H

    Wise Guy

    Joined: 9 Aug 2004

    Posts: 2,069

    Location: Sea of Dirac

    Bought a Seagate Barracuda 7200.8 NCQ 300GB SATA a couple of months ago and
    up till now it has been working fine.

    Booted up the PC hung at the windows load bar but it did not freeze or BSOD it just got stuck in a loop at the windows load bar. The thing is I had partitioned the drive the night before.

    Now I just bought a 400GB PATA drive (also a Seagate) and I am still getting exactly the same problem.

    Now the system is fine as long as the drives are NOT partitioned but the moment they are divided into smaller partition sizes, it gets stuck at load again.

    Now I’m using it on an A8N-SLI premium if that’s any help and I’m using a 74GB raptor as my system drive.

    This is driving me bonkers :/

    Any input?
     
    Last edited: 30 Apr 2006
  2. Sparky__H

    Wise Guy

    Joined: 9 Aug 2004

    Posts: 2,069

    Location: Sea of Dirac

    Problem updated.
     
  3. ted34

    Wise Guy

    Joined: 5 Jul 2005

    Posts: 1,738

    Location: Edinburgh

    Did you partition them before or after windows install?
     
  4. Sparky__H

    Wise Guy

    Joined: 9 Aug 2004

    Posts: 2,069

    Location: Sea of Dirac

    after :)
     
  5. xirokx

    Mobster

    Joined: 2 Oct 2004

    Posts: 4,383

    Location: N.W London

    sounds like they didnt like being partitoned afterwards....

    if you had important stuff on them get a prog called BARTPE and boot it from cd, then run total commander.....this will let you go in and back up your info in the event you decide to reformat....

    Oh yea and just to clarify always partition prior to a fresh xp installation

    goodluck