1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Upped memory frequency - memtest causes shutdown, but once only?

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by Artheas, 13 Apr 2006.

  1. Artheas

    Wise Guy

    Joined: 15 Mar 2006

    Posts: 2,124

    I'm overclocking my RAM at the moment, i've 'de-stressed' the CPU, and trying to see how far the RAM will go.
    I upped the memory clock to 250MHz, then booted using the memtest86 disk. Once it's fully loaded, the blue screen (of the program, not of death) appears for a split second, and then my machine shuts down.
    The weird thing is, if i turn the machine back on, with the same settings, memtest then loads and runs fine.
    So i did that, then upped it to 260MHz, and the same thing happens again =/

    Any ideas why?

    I'm using 2Gb Ballistix DDR4000, 3-3-3-8 2T
     
  2. Dutch Guy

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 24,563

    Location: Amsterdam,The Netherlands

    No idea, but why run at 2T and not 1T :confused:
     
  3. Artheas

    Wise Guy

    Joined: 15 Mar 2006

    Posts: 2,124

    Piece my motherboard doesnt want it at 1T lol

    I'm getting a new one, more money wasted :mad:
     
  4. Dutch Guy

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 24,563

    Location: Amsterdam,The Netherlands

    What is your current mobo?
     
  5. Artheas

    Wise Guy

    Joined: 15 Mar 2006

    Posts: 2,124

    Abit an8-sli.

    I reckon i'll lose about £30 selling it as used, and it'll cost about £150 for a new one, so thats £180 for my new mobo :''''''''(

    Of course, i dont know that it is the mobo thats the problem for sure, which is why i'm thinking of getting 'the best' OC board, so that i dont have to buy new RAM to test as well.