1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Useful info for NTL 10MB users suffering from poor/slow service

Discussion in 'Networks & Internet Connectivity' started by machinist, 8 May 2006.

  1. machinist

    Gangster

    Joined: 22 Mar 2005

    Posts: 349

    Location: Southampton

    If you have any cable modem other than a little blue one with ntl: Home 250 underneath it, and you are getting dropouts/poor performance, then give CS a call and ask for a modem swap.

    ntl: Home 100s and 120s cannot fully support 10MB at the moment. Firmware to 'fix' it is still unstable, so I suggest you switch your modem for the 250 - I did, and I got a stable full 10MB connection instantly.

    Hope this helps some of you
     
  2. Ak!ta

    Wise Guy

    Joined: 10 Feb 2006

    Posts: 1,331

    Did you not have to pay for the Modem upgrade?
    I called them some time ago and was told that i would have to pay £50 for a new modem as there is phyically nothing wrong with the old one ? Although you cant get 10Mb through it !!!! :mad:
     
  3. marmalade

    Wise Guy

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 1,809

    Location: Victoria OZ /Germany/UK

    Ak!ta
    Then I suggest you ring them and suggest you are leaving and not to say you feel the service is not altogether competative - can work wonders!!
     
  4. Ak!ta

    Wise Guy

    Joined: 10 Feb 2006

    Posts: 1,331

    Dialing as i type :D
     
  5. afraser2k

    Sgarrista

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 7,515

    Location: Glasgow

    Same here, at least when 10Mb was first introduced. I've got the Surfboard 3100, which is not supposed to get 10Mb although I get full speed downloads on some sites like FilePlanet.

    Personally I'm just going to downgrade to the 2Mb connection rather than pay £50 for a new modem if that's what they want for it now.
     
  6. Ak!ta

    Wise Guy

    Joined: 10 Feb 2006

    Posts: 1,331

    Well spoke with there CS, same old story... :mad:
    I must say that there CS used to be good up until last year, now it sucks !!!
    I could just buy a new Modem from the bay, but i dont see why i should.

    Well im looking into another company that supply 16Mb broadband, although also heard some bad things about them aswell :(




    Just found a company supplying 24Mb @ £24.00 pm ?
    https://www.bethere.co.uk/

    Anyone got any other suggestions :confused:
     
    Last edited: 8 May 2006
  7. BenST

    PermaBanned

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 6,122

    Location: Southampton

    Did you not threaten customer services with your withdrawal from NTL? It can sometimes work wonders, I've seen stories where people have got amazing deals such as 10mb broadband for £20/pm after threatening to leave.

    It's got to be worth a try.
     
  8. machinist

    Gangster

    Joined: 22 Mar 2005

    Posts: 349

    Location: Southampton

    Phone CS, tell them you have a fault on your cable modem connection, tell them you are not achieving the correct download speeds, tell them to send an engineer out.
    When engineer arrives tell him the same story, ask him to swap it for a shiny 250 et voila ! No charge.
     
  9. P90

    Gangster

    Joined: 16 Oct 2004

    Posts: 183

    well ive just got ntl and ive got an blue one and its crap only get speeds of 9620 d/l and 468 u/l ;)
     
  10. machinist

    Gangster

    Joined: 22 Mar 2005

    Posts: 349

    Location: Southampton

    lol :D
    I've actually downgraded back to 2MB in anticipation of their upgrade (for free) to 4MB down and 400K up ! No brainer in my opinion.
     
  11. basmic

    PermaBanned

    Joined: 10 Apr 2004

    Posts: 13,144

    Location: Darlington, County Durham

    I've heard it won't happen until the end of this year. :eek::(
     
  12. james.miller

    Capodecina

    Joined: 17 Aug 2003

    Posts: 19,035

    Location: Woburn Sand Dunes

    I must be lucky then. ive had no problems on 10mb with a home100 modem.
     
  13. Ak!ta

    Wise Guy

    Joined: 10 Feb 2006

    Posts: 1,331

    Well, its been bugging me all day so i decided one more try ...
    Called them explained the situation over again and given the same story (£50 for new modem). So told them that i can get a faster connection for alot less and (after loosing it) to cancel my contract.....

    20 mins later a phone call...NTL !!! Please dont leave you are a valued customer Blah Blah Blah.......

    "Well what if we give you the modem upgrade and we will cover the cost"

    "Hmm .. still not happy with the price - can get faster and cheaper elsewhere"

    "let me speak to my manager..Ok you can have Talk Unlimited 24 free as well as a good will gesture"

    Hesitated for a while longer and said i'd get back to them... then got offered free Telephone Line Rental for 3 Months as well......

    :eek: "well ok then, if you can guarantee me all that free then i'll stay" :D
    Engineer booked for Thursday AM !!!

    Sweet Deal me thinks......thanks guys for the advice :D
     
  14. machinist

    Gangster

    Joined: 22 Mar 2005

    Posts: 349

    Location: Southampton

    I work there - believe you me, it happens early June.
     
  15. machinist

    Gangster

    Joined: 22 Mar 2005

    Posts: 349

    Location: Southampton

    Interesting, and you've been getting full 1.2Mbps download speeds ?
     
  16. james.miller

    Capodecina

    Joined: 17 Aug 2003

    Posts: 19,035

    Location: Woburn Sand Dunes

    since when have NTL staff been kept up to date? :p

    [​IMG]

    close enough.
     
    Last edited: 8 May 2006
  17. cymatty

    Capodecina

    Joined: 27 Sep 2004

    Posts: 13,305

    Location: South Yorkshire

    I am still on 3mb, good old NTL and there speed upgrades :(
     
  18. james.miller

    Capodecina

    Joined: 17 Aug 2003

    Posts: 19,035

    Location: Woburn Sand Dunes

    phone em. my modem wouldnt accept the auto update file but i got them to sort it manualy. worked fine every since.
     
  19. cymatty

    Capodecina

    Joined: 27 Sep 2004

    Posts: 13,305

    Location: South Yorkshire

    I have the new blue modem and the new 500k upload but dont get over 3mbs download speed, so i have half of the update, wierd. :confused:
     
  20. Andyt_uk

    Wise Guy

    Joined: 14 Dec 2003

    Posts: 2,133

    Location: Malvern

    got a link to that speed test?

    Want to check if were actually getting the full 10meg or not.