1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Value ram and Value ram

Discussion in 'Memory' started by Killajaz, 6 Mar 2006.

  1. Killajaz

    Wise Guy

    Joined: 13 Jan 2004

    Posts: 1,368

    Location: Sweden&NYC

    Im thinking of selling my Elixir cas3 2x1gb set and getting some Geil Value instead. They are CL3 aswell.

    I realise they are rated the same, and probably perform similarily. However, I would prefer having branded ram rather than generic stuff.
    Also the current ram gives me random BSOD when playing CM, which is heavy on the cpu and ram.
    Else all is good, no crashing.
    The BSOD happens regardless if I have fsb at 220 or 200 running CL2.5.

    So what do you guys think? Keep it or get geil? I will be using it in my new rig which has an OPTY 165 ;)
     
  2. G.O.A.T

    Gangster

    Joined: 9 Mar 2005

    Posts: 368

    Location: Birmingham

    Have you isolated the crashing to the RAM? i.e. underclocked the FSB, processor, graphics etc. Does it fail memtest?
     
  3. Killajaz

    Wise Guy

    Joined: 13 Jan 2004

    Posts: 1,368

    Location: Sweden&NYC

    will do.
     
  4. geeza

    Banned

    Joined: 30 Aug 2004

    Posts: 9,212

    also try ram timing to 3-4-4-8
     
  5. Killajaz

    Wise Guy

    Joined: 13 Jan 2004

    Posts: 1,368

    Location: Sweden&NYC

    Ok!
    What about these sticks: Kingston HyperX 1gb CL 2-3-2-6 PC3200?
    Nice timings me thinks. What are they like for overclocking?
     
  6. geeza

    Banned

    Joined: 30 Aug 2004

    Posts: 9,212

    never used them but one of my mates brothers has taken his to 280mhz (280x10) which is very nice
     
  7. Killajaz

    Wise Guy

    Joined: 13 Jan 2004

    Posts: 1,368

    Location: Sweden&NYC

    WOOOT?! Seriously? thats amazing for 1gb sticks :)
    Man that is sweet.
     
  8. geeza

    Banned

    Joined: 30 Aug 2004

    Posts: 9,212

    yeh, im sure his were hyperX. can you get different types of hyperX as i doubt pc3200 would do what he said. pc4400 on the other hand...
     
  9. Larok

    Gangster

    Joined: 30 Oct 2005

    Posts: 340

    It is nice to have decent reliable ram, so if yours are playing up then there is an advantage in getting a new pair. Can the rest of your rig take an overclock? Perhaps then you will be able to get a nice performance boost out of you new purchase.
     
  10. HangTime

    Man of Honour

    Joined: 25 Oct 2002

    Posts: 28,486

    Location: Hampshire

    Have you tried running them at SPD, bearing in mind that CL2.5 is faster than they are rated for?
     
  11. Larok

    Gangster

    Joined: 30 Oct 2005

    Posts: 340

    yes, before you do anything how does your ram do in cas 3?