1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Vantage Score

Discussion in 'General Hardware' started by Guest2, 11 Mar 2010.

  1. Guest2

    Capodecina

    Joined: 6 May 2009

    Posts: 17,080

    This could fit in graphics, cpus, overclocking and cooling really so I put it in general.

    I ran Vantage 3D mark yesterday and get the following. I left all settings at default. This is with a [email protected] and [email protected], 1020memory

    P8027
    GPU - 6407
    CPU - 33191

    Something must be incorrect here. The CPU score look way too high and the GPU score is almost as fast as some of the more recent graphics cards :confused:
     
  2. Phage

    Wise Guy

    Joined: 18 Jun 2009

    Posts: 1,787

    Location: Kent

    Not far off - my system gets iirc about 38k CPU and 18k GPU
     
  3. Guest2

    Capodecina

    Joined: 6 May 2009

    Posts: 17,080

    [​IMG]
     
  4. mattyj1085

    Wise Guy

    Joined: 27 Feb 2006

    Posts: 1,735

    Location: Normanton

    Your CPU score its load higher than mine but my overall score is better for some reason, is my cpu score showing wrong??

    [​IMG]
     
  5. BIGBC

    Wise Guy

    Joined: 21 Jun 2009

    Posts: 1,668

    Location: Chester/Loughborough

    If you leave PPU on then a nVidia GPU will take over for CPU test 1 and do it much better than the CPU can because of the nature of the test.

    Heres an example with my system:

    PPU on
    [​IMG]

    PPU off
    [​IMG]

    i7 920 @ 3.8GHz + GTX280 SLI

    I believe it utilises one of CUDA or PhysX.
     
  6. Guest2

    Capodecina

    Joined: 6 May 2009

    Posts: 17,080

    That would explain it, so are you suppose to have it on or off? I left my settings at default then pressed run

    edit - where do you set this PPU setting?
     
    Last edited: 12 Mar 2010
  7. BIGBC

    Wise Guy

    Joined: 21 Jun 2009

    Posts: 1,668

    Location: Chester/Loughborough

    Depends why you are running the test really. If you want to compare systems with each other then everyone should run with it off, otherwise the CPU and overall results are completely skewed.
     
  8. Guest2

    Capodecina

    Joined: 6 May 2009

    Posts: 17,080

    Turned it off and ran it again. Gets 12k now, that looks more right

    Thanks