1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

What an extra CD-Drive..

Discussion in 'General Hardware' started by Hlebio, 4 Jun 2006.

  1. Hlebio

    Perma Banned

    Joined: 18 Mar 2006

    Posts: 1,867

    Tip my PSU over the edge?

    I've heard mixed things on the PSU I have, I've heard from alot of people it's absolutely fine for my rig, some people have said it's just about fine and other's have said it's not good enough...

    In your opinion could I add a CD-Drive to my rig (simply wanna play RA2 without the stop and loading issues with a DVD drive :() or will I need a better PSU?

    And if my PSU will be okay, can anyone recommend a good one? Cheers.

    EDIT:
    Oh ffs, that is supposed to say 'Would' in the title not 'What' :o ..
     
    Last edited: 4 Jun 2006
  2. mc_bob

    Banned

    Joined: 29 Aug 2005

    Posts: 1,553

    Location: Reppin' up North London

    Hi,
    Im really not to sure, I would of thought it would be fine to be honest.
    But with the CD issues stopping have you ever thought of just creating an image of the CD on your harddrive?
    Takes like 5 minutes.

    But I think it'll be fine on that PSU. Wait for someone elses opinion first however.

    MC_Bob
     
  3. Hlebio

    Perma Banned

    Joined: 18 Mar 2006

    Posts: 1,867

    Okay, thanks for the reply.

    How do I create this CD image? :)
     
  4. hp7909

    Soldato

    Joined: 8 Jun 2003

    Posts: 5,016

    Last edited: 4 Jun 2006
  5. hp7909

    Soldato

    Joined: 8 Jun 2003

    Posts: 5,016

    Alcohol 120%, good for backing-up your games/etc :cool:
     
  6. mc_bob

    Banned

    Joined: 29 Aug 2005

    Posts: 1,553

    Location: Reppin' up North London

    2 main image creating softwares are Alchohol 120% and Daemon Tools.

    MC_Bob
     
  7. Hlebio

    Perma Banned

    Joined: 18 Mar 2006

    Posts: 1,867

  8. Hlebio

    Perma Banned

    Joined: 18 Mar 2006

    Posts: 1,867

    So I assume once I've burnt the image I'll be able to play the game from my hard drive thus no stop and starting due to loading?
     
  9. mc_bob

    Banned

    Joined: 29 Aug 2005

    Posts: 1,553

    Location: Reppin' up North London

    It will still need to load, but it will be quicker. You mount the image on a virtual drive. Its straight forward and will make sense when you do it ;)

    MC_Bob
     
  10. hp7909

    Soldato

    Joined: 8 Jun 2003

    Posts: 5,016

    Unless its some other problems. Image on disk really fly, espeically loading in the game. 'tis what saved me from having to get another optical drive. Now have most of my games stored nicely on 1 partition don't have to go looking for CD/s, which are now neatly stored in the cases safely somewhere :D
     
  11. Hlebio

    Perma Banned

    Joined: 18 Mar 2006

    Posts: 1,867

    Alright well I'll give it ago and let you know how it goes.

    Thanks.
     
  12. Hlebio

    Perma Banned

    Joined: 18 Mar 2006

    Posts: 1,867

    Pah won't work... :(

    Just keep getting disc read errors.. probably because of the condition of the CD? (it's my mates :p)
     
  13. Mr Jones

    Capodecina

    Joined: 16 May 2006

    Posts: 11,334

    Location: Dubai

    You can always do a "Full Install" and use a Game Backup Crack. Way smaller than a CD image - www.gamecopyworld.com
    (NOTE: Only use it if you own the original CDs, I'm not here to promote Piracy Yarrrg.)
     
  14. Mr Mister

    PermaBanned

    Joined: 14 Dec 2005

    Posts: 1,670

    LOL
     
  15. Hlebio

    Perma Banned

    Joined: 18 Mar 2006

    Posts: 1,867

    I do indeed.

    I'll give that a go.. although at a guess I reckon I'll lose the mission movies and perhaps the sound?
     
  16. hp7909

    Soldato

    Joined: 8 Jun 2003

    Posts: 5,016

    :D
     
  17. hp7909

    Soldato

    Joined: 8 Jun 2003

    Posts: 5,016

    If using Alcohol 120%, this could just be the protection system (SafeDisc/SecuROM), perfectly normal & means its working/cloning :)
     
  18. Hlebio

    Perma Banned

    Joined: 18 Mar 2006

    Posts: 1,867

    [​IMG]

    That is a pic of what it's doing..

    If this is normal it's going to take a long time.. :eek: It's taken about 5 minutes to get to 0.8%!
     
  19. Mr Jones

    Capodecina

    Joined: 16 May 2006

    Posts: 11,334

    Location: Dubai

    If you do a Full/Complete installation, you'd not lose any movie or sound.
    I've done it on many games - the only time it loads from original CD is to "check" if it's there.
     
  20. hp7909

    Soldato

    Joined: 8 Jun 2003

    Posts: 5,016

    1st check here. Then run with appropriate Datatype & sit back, might take a-while! Like I said, Read Errors could be the protection which Alcohol 120% nicely puts with the image to make it work :) Sometimes, the image file of the CD/game that is made is bigger than (a) CD/DVD because of including this vital info ;)