1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

What can i expect for 1200?

Discussion in 'General Hardware' started by wiserommer, 15 Mar 2010.

  1. wiserommer

    Gangster

    Joined: 28 Dec 2008

    Posts: 186

    Hello,

    I'm currently in the process of buying a pc with 1200 being my limit...What sort of spec could i get? I'm looking to have a triple monitor setup.

    Thanks
     
  2. JonJ678

    Capodecina

    Joined: 22 Dec 2008

    Posts: 10,371

    Location: England

    If you bought three 200 quid monitors it's going to hurt your budget quite a lot.

    What do you want the computer for? 1200 on the base unit will put together a highish spec gaming computer with a few peripherals, a single cpu workstation or a very nice htpc.
     
  3. Fred

    Wise Guy

    Joined: 3 Apr 2006

    Posts: 1,274

    Location: Scotland

    add to that an OS and a nice case and your money is nearly gone already :p
     
  4. Ast3r

    Hitman

    Joined: 6 Jun 2009

    Posts: 655

    Location: London

    Here this should do it.3 monitors+base unit+OS 1210 quid.
    [​IMG]
     
  5. CAT-THE-FIFTH

    Capodecina

    Joined: 9 Nov 2009

    Posts: 21,397

    Location: Planet Earth

  6. Fred

    Wise Guy

    Joined: 3 Apr 2006

    Posts: 1,274

    Location: Scotland

    i5 version

    Asus ATI Radeon HD 5850 1024MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card £224.99
    Intel Core i5 750 2.66Ghz (Lynnfield) (Socket LGA1156) - Retail £163.99
    LG Flatron W2253TQ-PF 22" Widescreen LCD Monitor (£110.63) £389.97
    OCZ Obsidian 4GB (2x2GB) DDR3 PC3-12800C9 Dual Channel £90.98
    Microsoft Windows 7 Home Premium - Retail (Full Version) £89.99
    Gigabyte GA-P55-US3L Intel P55 (Socket 1156) DDR3 Motherboard £80.99
    Samsung SpinPoint F3 1TB SATA-II 32MB Cache - OEM (HD103SJ) £64.99
    OCZ StealthXStream 700w Silent Power Supply £62.99
    Antec 300 Three Hundred Ultimate Gaming Case - Black £42.99

    Sub Total : £1,031.40
    Shipping : £16.85
    VAT : £183.44
    Total : £1,231.69
     
  7. Redmint

    Mobster

    Joined: 28 Jan 2010

    Posts: 3,190

    Location: Guildford

    Both spec suggestions seem decent, I'd go with the modular power supply though.
     
  8. wiserommer

    Gangster

    Joined: 28 Dec 2008

    Posts: 186

    I should have mentioned i already have two 23 inch monitors :)
     
  9. JW1993

    Hitman

    Joined: 21 Dec 2009

    Posts: 861

    Location: Gateshead

    Are your two 23 inch monitors the same model?
    If so are you wanting the same one again?
     
  10. wiserommer

    Gangster

    Joined: 28 Dec 2008

    Posts: 186

    no i was looking to go for a bigger monitor in the center and the two i have at the side, would this be ok?
     
  11. kellaway225

    Hitman

    Joined: 10 Mar 2010

    Posts: 783

    i believe that as long as they have the same res then it should be okay, i might be wrong though
     
  12. Ast3r

    Hitman

    Joined: 6 Jun 2009

    Posts: 655

    Location: London

    I've heard rumors that Eyefinity is kinda buggy because of the primitive drivers and it will take a little longer before its fully optimized.I for one don't believe this but one of my friends was using Eyefinity and he got a lot of screen flikering in some apps and games and sometimes the third or second monitor weren't recognized properly.I will be using Eyefinity myself but I'll wait another 3-4 months for the drivers to become fully optimized.
     
  13. PhoenixUK

    Mobster

    Joined: 11 Apr 2008

    Posts: 3,909

    Location: Sheffield

    Why not sell your current 2 and buy 50" 1080p plasma or lcd instead ? ; ).
    Just a suggestion if you want big screen. 3 screen eyefinitey might require sort of 5970 power which won't fit in your budget.
     
  14. Fred

    Wise Guy

    Joined: 3 Apr 2006

    Posts: 1,274

    Location: Scotland

    Forget the 50", go for a Projector and fill the whole wall :D
     
  15. wiserommer

    Gangster

    Joined: 28 Dec 2008

    Posts: 186

    Cant i use two graphic cards?
     
  16. JonJ678

    Capodecina

    Joined: 22 Dec 2008

    Posts: 10,371

    Location: England

    Until you answer this we cannot usefully suggest any components.
     
  17. wiserommer

    Gangster

    Joined: 28 Dec 2008

    Posts: 186

    It will be mainly used for media and coding...properly a few games.