1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Competitor rules

    Please remember that any mention of competitors, hinting at competitors or offering to provide details of competitors will result in an account suspension. The full rules can be found under the 'Terms and Rules' link in the bottom right corner of your screen. Just don't mention competitors in any way, shape or form and you'll be OK.

    Dismiss Notice

Worst Opteron Overclocks!

Discussion in 'CPUs' started by Klytus, 28 Feb 2006.

  1. Klytus

    Hitman

    Joined: 16 Jan 2006

    Posts: 828

    Location: Yorkshire

    We all are well aware of the potential that opterons have for overclocking but what I want to know is has anyone found theirs to be a real lemon??? :p

    I'm sure there are a few people out there who bought an opty expecting great things but have been disappointed with a relatively small overclock. :( :mad:

    If you have owned one and it turned out to be a rubbish clocker could you post what type it was( 144, 146 etc), what its highest stable clock was and if possible the stepping. I am planning on investing in one for my 2nd rig but want to know if i should believe the hype or if there are certain chips to avoid like the plague. Thankyou for your input. :)
     
  2. juno_first

    Mobster

    Joined: 18 Apr 2003

    Posts: 2,575

    Location: England

    no lemons eh

    Hallowed are the Opty...
     
  3. Sanzy

    Banned

    Joined: 12 Mar 2005

    Posts: 1,117

    Location: Forget About It


    Sticks his staff into the ground and with a flash of blue light cure's all opterons of being lemons
     
  4. p4radox

    Capodecina

    Joined: 1 Oct 2004

    Posts: 10,767

    Location: Prague

    Mine only does 2.4 on stock volts, and needs 1.5 to do 2.6. Any more needs silly voltage.

    Opteron 146 CABNE 0544
     
  5. nikebee

    Capodecina

    Joined: 9 Nov 2004

    Posts: 14,003

    Location: Pembrokeshire

    had a CABYE stepping that wasn't even stable at stock speeds, despite OcUK saying that it was perfectly fine :-/

    tried everything to get it to work, but it died under heavy load and any stress on the CPU at all killed it.

    does that count as a lemon?

    edit:

    running a 4000+ at 2.6GHz now running very nicely :D
    it looks like it could go further but i haven't tried just yet, CABGE stepping for anyone that cares
     
    Last edited: 28 Feb 2006
  6. ajgoodfellow

    Capodecina

    Joined: 24 Dec 2004

    Posts: 11,343

    Location: Shirley, Solihull, UK

    Opteron 146 @ 2.3Ghz. Stock volts with ram 1:1 - never really tried pushing it much further. Unfortunately I can't now as I'm using a SATA drive and my old motherboard doesn't have AGP/PCI locks AFAIK

    Socket 940 though

    Stepping CAACC 0423XPMW
     
  7. Klytus

    Hitman

    Joined: 16 Jan 2006

    Posts: 828

    Location: Yorkshire

    nikebee, what happened with that cabye opty? did ocuk exchange it or did you have to flog it elsewhere?
     
  8. aphex

    Hitman

    Joined: 12 Oct 2005

    Posts: 504

    Opteron 165 [email protected], I'd consider that a bit of a lemon...still pretty fast though :p
     
  9. matt100

    Capodecina

    Joined: 31 Jul 2004

    Posts: 12,634

    Location: Surrey

    I very briefly had a CABGE 144 which is supposed to be the worst stepping and it did 2.6 with a reasonably heavy voltage boost but it was stable and the temps were fine.

    People really ought to chill about vcore under at least 1.55, if 1.55 stabilises it you have a decent clocker.
     
  10. OV3RCLOCK3R

    PermaBanned

    Joined: 3 Jan 2005

    Posts: 2,010

    Location: MANCHESTER

    My mate, cabye 0544 2.2ghz with 1.6v, worst one ever.

    Mine on the other hand does 3.0ghz @ 1.475v on air:D:D
     
  11. nikebee

    Capodecina

    Joined: 9 Nov 2004

    Posts: 14,003

    Location: Pembrokeshire

    flogged it on the members market, i believe the guy has since RMA'ed it to OcUK (possibly been successful?) but i haven't had any emails back off him in a while :confused:
     
  12. geeza

    Banned

    Joined: 30 Aug 2004

    Posts: 9,212

    i havent tried any but isnt CABGE suppose to mean Cabbage?
     
  13. ajgoodfellow

    Capodecina

    Joined: 24 Dec 2004

    Posts: 11,343

    Location: Shirley, Solihull, UK

    Yep and they're generally poor clockers
     
  14. teggs

    Gangster

    Joined: 13 Sep 2005

    Posts: 249

    i had a 144 cab2e 0540 that could only do [email protected]
    bought for £100
    sold it at auction for £125
    returned by buyer c/w bent pins (thanks mate)
    sold to a mate for £50

    the annoying thing (apart from the stupid buyer) is the fact that alot of cab2e0540 steppings have reached 3ghz GRRRR
     
  15. kingnothing

    Associate

    Joined: 26 Oct 2005

    Posts: 82

    I have got a real slouch here: Opty [email protected], this cpu is not even worthy to be a keyhanger.
     
  16. VaderDSL

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 15,488

    Location: Manchester

    Opty 144 Cab2e 0540 FPMW iirc

    maxes out at 2.45Ghz
     
  17. Klytus

    Hitman

    Joined: 16 Jan 2006

    Posts: 828

    Location: Yorkshire

    any idea what stepping it is?
     
  18. Kesnel

    Wise Guy

    Joined: 18 Jan 2005

    Posts: 1,651

    Location: 127.0.0.1

    I had a 144 CAB2E 0540VPMW, it wouldn't get past 2070mhz (230*9) on phase. No prizes for guessing why. :p
     
  19. VaderDSL

    Capodecina

    Joined: 18 Oct 2002

    Posts: 15,488

    Location: Manchester

    darn opty's overheating :D - the cold bug still around on the opterons? e.g the newer 165/170 is ones?
     
  20. kingnothing

    Associate

    Joined: 26 Oct 2005

    Posts: 82


    Yup:

    OSA170DAA6CD
    CCBWE0551UPMW
    1392568L51041